Oproepen-voor-kunstenaars-logo350p

Oproepen, opdrachten en berichten voor professionele kunstenaars

Voor kunstenaars:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl
vind je de meest uiteenlopende oproepen en andere berichten voor professionele kunstenaars en fotografen.

Kunstopdrachten, open calls, inschrijvingen voor exposities, ateliers, artist-in-residences, wedstrijden, prijzen, etc..

Blijf op de hoogte, meld je aan voor onze nieuwsbrief.


Voor Opdrachtgevers:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl kunnen opdrachtgevers hun oproepen kosteloos onder de aandacht brengen bij 9000 professionele kunstenaars.

Oproepen kunnen tegen een vergoeding nog prominenter op deze site en in onze nieuwsbrief naar
voren komen.

Ga naar onze pagina adverteren.

Oproepenvoorkunstenaars.nl
is mede tot stand gekomen
dankzij de medewerking van het
PICTORIGHT FONDS

Pictoright_Logo_groot

Artist-in -Residence Werk aan 't Spoel

Werk_spoel

25/9/2019 - Stichting Werk aan het Spoel  biedt aan professionele kunstenaars de mogelijkheid om als Artist in Residence te verblijven in het atelier op fort Werk aan het Spoel. Het atelier is gevestigd op fort Werk aan het Spoel, één van de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en genomineerd voor UNESCO Werelderfgoed. 

Tekenen, schilderen, fotograferen, dichten, schrijven, creëren, denken en dromen.  Kopje thee zetten en uitwaaien, kortom een prachtige locatie om inspiratie op te doen voor nieuw werk.

Wat kun je verwachten?
Als kunstenaar krijg je de beschikking over een atelier met keuken, slaap- en douchefaciliteiten. Vanuit het atelier kijk je uit op het noordelijk deel van het fort en de rivier de Lek.

Tot drie maanden kosteloos in het atelier
Je kunt  één tot maximaal drie maanden kosteloos in het Atelier verblijven.  Voor de kosten van het dagelijks levensonderhoud ben je zelf verantwoordelijk. Als  extraatje kun je in de maanden maart t/m oktober, tegen geringe vergoeding, gebruik maken van Het Kwartier. Het Kwartier is een uniek rollend slaapverblijf ontworpen in de stijl van het fort. Kom ervaren hoe historie, natuur en cultuur samensmelten, het rivierenland op haar mooist!

Voorwaarden
De interactie tussen kunstenaar en bezoekers vinden wij belangrijk. De kunstenaars brengen met hun aanwezigheid bezieling en levendigheid op Werk aan het Spoel.
Verwacht wordt dat de kunstenaars het atelier op 3 doordeweekse dagen én op beide weekenddagen 6 uur per dag openstellen voor publiek en openstaan voor bezoekers die vragen hebben of  de kunstzinnige vorderingen komen volgen.  Als Artist in Residence ben je vrij om workshops te verzorgen over jouw passie of passanten te betrekken in je werk. Exposeren van werk is ook mogelijk, bij verkoop van werk wordt geen commissie gevraagd.

Interesse?
Stuur een email naar info@werkaanhetspoel.nl met portfolio, gegevens website of social media, telefoonnummer en je eerste globale plannen voor een verblijf op Werk aan het Spoel. Op basis van de aanmeldingen maakt de Stichting een selectie en neemt contact op met je op. Website: Werk aan het Spoel. 25-9-19