Oproepen, opdrachten en berichten voor professionele kunstenaars

Open Call 60-jarig jubileum Nederland - Zuid-Korea

De diplomatieke relaties tussen Nederland en Zuid-Korea bestaan in 2021 zestig jaar. Het Arts Council Korea roept, in samenwerking met Dutch Culture, kunstenaars uit Nederland op om deel te nemen aan de open call die in het teken staat van het jubileum. Dat kan met visuele kunst, maar ook vanuit performance art en cross overs.

Lees verder

Open Call: Onboards Biënnale Antwerpen

De Onboards Biënnale in Antwerpen presenteert een open oproep voor SHOW UP / SHOW-OFF van 28 juni tot en met 25 juli, een tentoonstelling van nieuw gemaakte kunstwerken die op billboards worden getoond in de stad Antwerpen. Deze zomertentoonstelling presenteert art prints van nationale en internationale gevestigde en opkomende kunstenaars.

Lees verder

Internationale Grote Prijs Kalligrafie

De gemeente Westerlo organiseert sinds 1989, in samenwerking met de cultuurraad en de vzw Kalligrafia, om de twee jaar de Grote Prijs Kalligrafie. De Grote Prijs is een internationale kalligrafiewedstrijd en gaat samen met een tentoonstelling van de ingediende werken in het gemeentehuis van Westerlo. De winnaar krijgt een geldprijs en een extra solotentoonstelling.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Landmark gezocht voor Vloethemveld

Welke kunstenaar ontwerpt een kunstige landmark voor de westelijke onthaalpoort van het Vloethemveld in de Vlaamse gemeente Zedelgem? Geïnteresseerden uit Nederland en België kunnen hun voorstel bij de Vlaamse Landmaatschappij indienen tot 7 mei 2021.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Oproep aan beeldend kunstenaars & vormgevers voor ontmoetingstafel

In het nieuwe Huis van Cultuur en Bestuur komen de bibliotheek, Kielzog (theater en muziekschool) en de gemeente Midden-Groningen onder één dak. Het Huis van Cultuur en Bestuur is een plek van ontmoeting voor onze inwoners. In de centrale hal (foyer) komt een tafel die dat, als kunstwerk, moet symboliseren.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call: BBA Gallery Artist Prize 2021 (Berlijn)

Kunstenaars zijn uitgenodigd om zich aan te melden voor de open call van de BBA Gallery Artist Prize 2021 in Berlijn. Alle leeftijden (boven 18), elk geslacht, alle kunstdisciplines uit de hele wereld zijn van harte welkom.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call: Noorderlicht Fotofestival 2021

Het Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2021 speelt zich van 26 juni t/m 12 september 2021 af op meerdere locaties in Noord-Nederland, onder meer in de Der Aa-kerk in Groningen (foto). Noorderlicht: ''Vertrekkend vanuit de fotografie richt het festival zich op het hele spectrum van het beeld.

Lees verder

Open Call: Designing into the Future

De Istanbul Design Biennial is een evenement die georganiseerd wordt door de Istanbul Foundation for Culture and Arts (IKSV) en het Nederlandse consulaat van de Turkse stad. De biënnale van Istanbul lanceert het programma ‘Designing into the Future’, waar tien jonge designers voor geselecteerd worden, vijf uit Nederland en vijf uit Turkije. Ze gaan elkaar virtueel ontmoeten en ervaringen uitwisselen in de periode 31 augustus tot 7 september.

Lees verder

Wedstrijd herdenking voor Ieperse burgerslachtoffers WO1

Open call voor kunstenaars die kunstconcepten bedenken voor in de openbare ruimte. Stad Ieper schrijft een wedstrijd uit voor kunstenaars en ontwerpers om met een creatief concept het vergeten verhaal van de burgerslachtoffers opnieuw in herinnering te brengen.

Lees verder

Open Call: Novas Conexões Culturais

De Nederlandse ambassade en de consulaten-generaal willen ook tjjdens de coronacrisis de internationale samenwerking tussen culturele professionals en instellingen in Nederland en Brazilië faciliteren. Zij nodigen professionele kunstenaars, cultuurwerkers, filosofen, schrijvers, dichters, fotografen, technologen, musici, filmmakers, beleidsmakers, historici, etc. uit om elkaar ook in deze tijden op te zoeken.

Lees verder

  • pagina 1 van 1

Internationale oproepen

Op deze pagina vind je alle buitenlandse oproepen waarop ook Nederlandse kunstenaars kunnen reageren.