Oproepen, opdrachten en berichten voor professionele kunstenaars

Open Call: Of the Grid

Off the Grid (hier­na afge­kort als​‘OTG’) is de naam van het resi­­den­­tie- en presentatie platform voor kun­ste­naars, col­lec­tie­ven en onaf­han­ke­lij­ke cura­to­ren in Cas-co, een atelier- en residentieplek in het Vlaamse Leuven..Het pro­gram­ma besteedt bij­zon­de­re aan­dacht aan nieu­we stem­men en pro­fie­len die (nog) niet gehoord of gezien wor­den in een muse­a­le con­text, pre­­sen­ta­­tie-instel­­lin­­gen of het regu­lie­re kun­sten­veld.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call Kunstenfestival Watou 2024

Het Kunstenfestial Watou vindt dit jaar plaats van 6 juli tot en met 1 september 2024 in het gelijknamige dorpje in West-Vlaanderen, tussen Popinge en de grens met Frankrijk. Voor de editie van 2024 wil de organisatie het festival laten vormgeven door collectieven en collabs die elk uit minimaal drie kunstenaars bestaan. Open call

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call: Nouveau Grand Tour

Ben je een jonge kunstenaar met de Franse nationaliteit, of heb je tenminste drie jaar in Frankrijk gewoond, en ben je kort geleden afgestudeerd? Dan kom je in aanmerking voor een residentie bij Drawing Centre Diepenheim via het Nouveau Grand Tour-programma, georganiseerd vanuit Institut Français.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Kunstenfestival Watou lanceert open call Patchwwwork

Open Call: Kunstenfestival Watou uit België lanceert een open call voor kunstenaars: Patchwwwork. Voor professionele kunstenaars van alle disciplines uit binnen- en buitenland. Inspirator Koen Vanmechelen nodigt je uit om, in het kader van Patchwwwork, tijdens de zomer van 2023 een aantal dagen door te brengen in het West-Vlaamse Watou.

Lees verder

Open Call Kunstpunt CARÉ voor Limburgers (BE/NL)

Ben je een Limburgs schilder, tekenaar, fotograaf of interdisciplinair kunstenaar die in 2D werkt en graag met anderen wil tentoonstellen? Schrijf je dan voor 1 mei ‘23 in en mogelijk stel jij in september ’23 tentoon in een groepsexpo bij Kunstpunt CARÉ in Vrijzinnig Punt Hasselt. Hiervoor kan je nieuw werk (max 3 jaar oud en max 3 werken) inzenden dat geselecteerd zal worden door een Limburgse kunstenaarsjury

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Call for artists: paper transformation

The European Patent Office celebrates its 50th anniversary in 2023 with a major year-longprogramme of events, exhibitions and creative competitions. In preparation for the celebrations and to reflect our commitment to sustainability, we are commissioning two artworks on the theme of “paper transformation” for our permanent art collection. Professional artists of all nationalities currently living and working in either Germany or the Netherlands are kindly invited to submit proposals by 14 October 2022. The commissioned artworks will become part of the prestigious EPO art collection, which comprises around 1 000 works, including 40 site-specific commissions. Each commissioned work will enjoy high visibility in our headquarters in Munich and in our New Main building in The Hague, with around 500 to 800 people passing each artwork every workday.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Aanmelden ballotageronde Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o.

Kunstenaars kunnen zich aanmelden voor de volgende ballotageronde voor nieuwe leden van de Kunstenaarsvereniging Hoorn en omstreken kan tot 15 april 2022.. Kunstenaarsvereniging Hoorn en omstreken, gesitueerd in het monumentale pand De Boterhal in het centrum van de stad, organiseert elk voorjaar en najaar een ballotageronde. Aanmelden voor de komende ronde voor nieuwe leden kan tot vrijdag 15 april a.s.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Patchwork: Open Call Watou 2023

Onder de noemer ‘Patchwork’ verkennen de deelnemers samen met kunstenaar Koen Vanmechelen hoe Watou als dorp en als gemeenschap kan connecteren met de kunstenaars en vice versa. Geïnteresseerde kunstenaars kunnen zich via een open call inschrijven om deel te nemen aan dit project en zich op die manier kandidaat stellen voor Kunstenfestival Watou 2023.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Artist-in Residence in Rome 2022

Het Artist in Residence-fellowship in Rome wordt toegekend aan een kunstenaar die drie maanden aan een project werkt dat concreet bijdraagt aan de kruisbestuiving tussen kunst en wetenschap. Het programma is ingesteld door het Koninklijke Nederlands Instituut Rome (KNIR) en de Akademie van Kunsten.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call Kunstopdracht Cultuurhuis Merelbeke

Naar aanleiding van de start van de werking van Cultuurhuis Merelbeke (Oost-Vlaanderen, België) schrijft het lokaal bestuur van de Vlaamse plaats een opdracht uit tot het ontwikkelen van een kunstwerk of kunstingreep voor de buitenruimte van Cultuurhuis Merelbeke. De ruimtelijke en architecturale context en de inhoudelijke werking van het Cultuurhuis vormen de basis voor een uniek frame voor deze kunstopdracht, met focus op de specifieke locatie en het nieuwe culturele verhaal dat zich hier afspeelt.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call: The BBA Artist Prize 2022

Applications are open. The BBA Artist Prize 2022 awards international artists irrespective of their background with several Prizes incl. a solo show, cash prizes and much more. The competition includes a group exhibition of the shortlisted artists at the iconic Kühlhaus Berlin, one of the city’s most favoured venues for arts and culture events.

Lees verder

Open Call 'Siska van Rotselaar'

Siska van Rotselaar is de naamgeefster van een kluchtlied uit de achttiende eeuw over een dame die een ‘heer’ straft voor zijn ontrouw en gebrek aan respect. Siska was vrijgevochten, initiatiefrijk en creatief. Ze had lef had en zich niet liet afschrikken door stand en rang.

Lees verder

Open Call 60-jarig jubileum Nederland - Zuid-Korea

De diplomatieke relaties tussen Nederland en Zuid-Korea bestaan in 2021 zestig jaar. Het Arts Council Korea roept, in samenwerking met Dutch Culture, kunstenaars uit Nederland op om deel te nemen aan de open call die in het teken staat van het jubileum. Dat kan met visuele kunst, maar ook vanuit performance art en cross overs.

Lees verder

Open Call: Onboards Biënnale Antwerpen

De Onboards Biënnale in Antwerpen presenteert een open oproep voor SHOW UP / SHOW-OFF van 28 juni tot en met 25 juli, een tentoonstelling van nieuw gemaakte kunstwerken die op billboards worden getoond in de stad Antwerpen. Deze zomertentoonstelling presenteert art prints van nationale en internationale gevestigde en opkomende kunstenaars.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Internationale Grote Prijs Kalligrafie

De gemeente Westerlo organiseert sinds 1989, in samenwerking met de cultuurraad en de vzw Kalligrafia, om de twee jaar de Grote Prijs Kalligrafie. De Grote Prijs is een internationale kalligrafiewedstrijd en gaat samen met een tentoonstelling van de ingediende werken in het gemeentehuis van Westerlo. De winnaar krijgt een geldprijs en een extra solotentoonstelling.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Landmark gezocht voor Vloethemveld

Welke kunstenaar ontwerpt een kunstige landmark voor de westelijke onthaalpoort van het Vloethemveld in de Vlaamse gemeente Zedelgem? Geïnteresseerden uit Nederland en België kunnen hun voorstel bij de Vlaamse Landmaatschappij indienen tot 7 mei 2021.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Oproep aan beeldend kunstenaars & vormgevers voor ontmoetingstafel

In het nieuwe Huis van Cultuur en Bestuur komen de bibliotheek, Kielzog (theater en muziekschool) en de gemeente Midden-Groningen onder één dak. Het Huis van Cultuur en Bestuur is een plek van ontmoeting voor onze inwoners. In de centrale hal (foyer) komt een tafel die dat, als kunstwerk, moet symboliseren.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call: BBA Gallery Artist Prize 2021 (Berlijn)

Kunstenaars zijn uitgenodigd om zich aan te melden voor de open call van de BBA Gallery Artist Prize 2021 in Berlijn. Alle leeftijden (boven 18), elk geslacht, alle kunstdisciplines uit de hele wereld zijn van harte welkom.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call: Noorderlicht Fotofestival 2021

Het Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2021 speelt zich van 26 juni t/m 12 september 2021 af op meerdere locaties in Noord-Nederland, onder meer in de Der Aa-kerk in Groningen (foto). Noorderlicht: ''Vertrekkend vanuit de fotografie richt het festival zich op het hele spectrum van het beeld.

Lees verder

Open Call: Designing into the Future

De Istanbul Design Biennial is een evenement die georganiseerd wordt door de Istanbul Foundation for Culture and Arts (IKSV) en het Nederlandse consulaat van de Turkse stad. De biënnale van Istanbul lanceert het programma ‘Designing into the Future’, waar tien jonge designers voor geselecteerd worden, vijf uit Nederland en vijf uit Turkije. Ze gaan elkaar virtueel ontmoeten en ervaringen uitwisselen in de periode 31 augustus tot 7 september.

Lees verder

Wedstrijd herdenking voor Ieperse burgerslachtoffers WO1

Open call voor kunstenaars die kunstconcepten bedenken voor in de openbare ruimte. Stad Ieper schrijft een wedstrijd uit voor kunstenaars en ontwerpers om met een creatief concept het vergeten verhaal van de burgerslachtoffers opnieuw in herinnering te brengen.

Lees verder

Open Call: Novas Conexões Culturais

De Nederlandse ambassade en de consulaten-generaal willen ook tjjdens de coronacrisis de internationale samenwerking tussen culturele professionals en instellingen in Nederland en Brazilië faciliteren. Zij nodigen professionele kunstenaars, cultuurwerkers, filosofen, schrijvers, dichters, fotografen, technologen, musici, filmmakers, beleidsmakers, historici, etc. uit om elkaar ook in deze tijden op te zoeken.

Lees verder

  • pagina 1 van 1

Internationale oproepen

Op deze pagina vind je alle buitenlandse oproepen waarop ook Nederlandse kunstenaars kunnen reageren.