Oproepen, opdrachten en berichten voor professionele kunstenaars

Open Call: BBA Gallery Artist Prize 2021 (Berlijn)

Kunstenaars zijn uitgenodigd om zich aan te melden voor de open call van de BBA Gallery Artist Prize 2021 in Berlijn. Alle leeftijden (boven 18), elk geslacht, alle kunstdisciplines uit de hele wereld zijn van harte welkom.

Lees verder

Open Call: Noorderlicht Fotofestival 2021

Het Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2021 speelt zich van 26 juni t/m 12 september 2021 af op meerdere locaties in Noord-Nederland, onder meer in de Der Aa-kerk in Groningen (foto). Noorderlicht: ''Vertrekkend vanuit de fotografie richt het festival zich op het hele spectrum van het beeld.

Lees verder

Open Call: Designing into the Future

De Istanbul Design Biennial is een evenement die georganiseerd wordt door de Istanbul Foundation for Culture and Arts (IKSV) en het Nederlandse consulaat van de Turkse stad. De biënnale van Istanbul lanceert het programma ‘Designing into the Future’, waar tien jonge designers voor geselecteerd worden, vijf uit Nederland en vijf uit Turkije. Ze gaan elkaar virtueel ontmoeten en ervaringen uitwisselen in de periode 31 augustus tot 7 september.

Lees verder

Wedstrijd herdenking voor Ieperse burgerslachtoffers WO1

Open call voor kunstenaars die kunstconcepten bedenken voor in de openbare ruimte. Stad Ieper schrijft een wedstrijd uit voor kunstenaars en ontwerpers om met een creatief concept het vergeten verhaal van de burgerslachtoffers opnieuw in herinnering te brengen.

Lees verder

Open Call: Novas Conexões Culturais

De Nederlandse ambassade en de consulaten-generaal willen ook tjjdens de coronacrisis de internationale samenwerking tussen culturele professionals en instellingen in Nederland en Brazilië faciliteren. Zij nodigen professionele kunstenaars, cultuurwerkers, filosofen, schrijvers, dichters, fotografen, technologen, musici, filmmakers, beleidsmakers, historici, etc. uit om elkaar ook in deze tijden op te zoeken.

Lees verder

  • pagina 1 van 1

Internationale oproepen

Op deze pagina vind je alle buitenlandse oproepen waarop ook Nederlandse kunstenaars kunnen reageren.