Oproepen, opdrachten en berichten voor professionele kunstenaars

Let op: deadline verstreken!

Open Call Kunstopdracht Cultuurhuis Merelbeke

woensdag 26 januari 2022

Naar aanleiding van de start van de werking van Cultuurhuis Merelbeke (Oost-Vlaanderen, België) schrijft het lokaal bestuur van de Vlaamse plaats een kunstopdracht uit tot het ontwikkelen van een kunstwerk of kunstingreep voor de buitenruimte van Cultuurhuis Merelbeke. 

De ruimtelijke en architecturale context en de inhoudelijke werking van het Cultuurhuis vormen de basis voor een uniek frame voor deze kunstopdracht, met focus op de specifieke locatie en het nieuwe culturele verhaal dat zich hier afspeelt.

Uitgangspunt van het kunstwerk

Een kwalitatief kunstwerk, locatie- en situatie specifiek werk, die een bijdrage zal leveren aan de publieke ruimte en relaties aangaat met de voorbijgangers en zijn omgeving en zorgt voor een nieuwe (culturele) dynamiek.

Het kunstwerk is voor de buitenomgeving bij Cultuurhuis Merelbeke en moet een herkenningspunt worden die de focus naar het gebouw trekt en tevens verbindt met zijn omgeving. Andere voorwaarden en aanbevelingen zijn te vinden op de site van Cultuurhuis Merelbeke.

Portfolio

Kunstenaars, die zich vanuit hun oeuvre aangesproken voelen voor deze kunstopdracht, worden gevraagd hun portfolio digitaal toe te sturen uiterlijk op maandag 28 februari naar Sarah Uytterhaegen

Selectie en budget

Fase 1: de jury selecteert drie kunstenaars om tegen een vergoeding (€ 500) een eerste ontwerp te maken. Fase 2: de jury geeft één kunstenaar de opdracht om de kunstopdracht te realiseren. Er is een budget van € 18.000 (btw inbegrepen) voor ereloon, materialen en realisatie van deze kunstopdracht. Meer informatie over de Kunstopdracht Merelbeke.