Oproepen, opdrachten en berichten voor professionele kunstenaars

Open Call voor buitententoonstelling In het begin: een ode aan de natuur

Het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo organiseert van 25 maart tot en met 25 september 2023 de buitententoonstelling met meditatieve wandelroute: In het begin: een ode aan natuur (voorlopige titel). Deze buitententoonstelling met meditatieve wandelroute is onderdeel van het publieksprogramma Natuur & Geloof. Het thema van de tentoonstelling is de hedendaagse relatie tussen mens en natuur.

Lees verder

OPEN CALL 2023: plannen voor beeldend kunstproject in Amersfoort

De gemeente Amersfoort verstrekt jaarlijks een opdracht voor een tijdelijk kwalitatief hoogstaand beeldend kunstproject uitgevoerd door professionele kunstenaars. Het project heeft een sterk concept, inspireert en is realiseerbaar. Het zal zichtbaar zijn in Amersfoort in 2023. Het beschikbare budget is € 30.000,- (ex. btw).

Lees verder

Open Call: Beeld Teun de Jager

De gemeente Bergen nodigt beeldend kunstenaars uit om een schetsvoorstel te maken voor een figuratief beeld van Teun de Jager. Bergen ontvangt graag een globale schets en een portfolio van beeldend kunstenaars. Uit de aanmeldingen worden drie inzendingen geselecteerd door de historische werkgroep Teun de Jager.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Amsterdam Museum zoekt kunstenaars voor 2e editie Refresh Amsterdam

Het Amsterdam Museum roept kunstenaars e.a. makers op om een voorstel in te dienen voor de tweede editie van Refresh Amsterdam, met het thema War & Conflict. De geselecteerde voorstellen worden gepresenteerd van mei tot en met oktober 2023 in het Amsterdam Museum aan de Amstel.

Lees verder

Open Call: Doe mee met Amstelveen En Plein Air

Doe mee met de open call Amstelveen En Plein Air! En exposeer een dag in het Cobra Museum. Kom op zaterdag 10 september schilderen, tekenen, of anderszins creëren en op zondag 11 september 2022 exposeren in het prachtige Cobra Museum!

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call IN BEELD

Ben je professioneel beeldend kunstenaar en heb je een link met Emmen? Doe dan mee aan deze Open Call en zend je werk met motivatie in voor maandag 30 mei 2022. Een vakjury maakt de definitieve selectie bekend en laat half juni weten wie geselecteerd zijn voor de tentoonstelling IN BEELD bij CBK Emmen.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Silex Open Call: Pop Up Gift Shop 2022

Silex, groothandel voor keramisten, nodigt creatieve professionals uit om deel te nemen aan de Pop Up Gift Shop. Het feestelijke evenement vindt van 5 november tot en met 31 december 2022 plaats in Silex’ galerie in ‘s-Hertogenbosch. De Pop Up Gift Shop is speciaal in de periode van de feestdagen georganiseerd zodat het publiek creatieve en originele cadeaus kan komen shoppen.

Lees verder

Open Call AiR Bij de Populieren in Helmond

Midden in Helmond, in de Leonardusbuurt, staat een eenvoudige maar karakteristieke arbeiderswoning. In deze woning nodigt AiR Bij de Populieren kunstenaars, makers en denkers uit voor een werkperiode van een paar dagen tot twee á drie weken. Van de kunstenaar wordt gevraagd dat hij/zij zich openstelt voor de wijk, de verhalen van de buurtbewoners en deze ontmoetingen en ervaringen verwerkt/spiegelt in je werk. We horen in je motivatie dan ook graag hoe je van plan bent de gemeenschap te betrekken in je artistieke proces.

Lees verder

Open Call Stedelijk Museum Alkmaar ‘Nieuwe Vrijheidsbeelden’

Het begrip ‘vrijheid’ is rijk aan betekenis. De invulling is voor iedereen anders en wordt ingegeven door de wereld van gisteren, vandaag en morgen. Stedelijk Museum Alkmaar wil een brug slaan tussen heden en verleden. Alkmaar was de eerste Nederlandse stad die zich tijdens de Tachtigjarige oorlog succesvol verzette tegen de belegering van de Spanjaarden.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Oproep: Pictoright Steunfonds 2022

Heb jij jouw aanvraag bij het Pictoright Steunfonds 2022 al gedaan? De deadline is op zondag 26 juni. Er zijn twee nieuwe regelingen voor professionele beeldmakers: de Aanvraag Pictoright Steunfonds 2022 en de Aanvraag startende makers, voor wie in of na 2017 is afgestudeerd. Vorig jaar kregen ruim 800 makers €875. Let op: dit is geen garantie dat de hoogte van het bedrag dit jaar hetzelfde is.

Lees verder

Open Call: NFTPRO.ART

Het gonst al enige tijd rond: NFT’s, Non Fungible Tokens. Niet vervangbare tokens gemaakt op basis van smart contracten op een blockchain zoals Polygon. Ze worden steeds bekender, ook in de kunstwereld, waar ze als eigendomsbewijs gebruikt kunnen worden om aan te tonen dat je in het bezit bent van het originele (digitale) kunstwerk.

Lees verder

Residentie-masterclass Spacemakers 5

In september start Keep an Eye Spacemakers #5 de jaarlijkse residentie-masterclass in Galerie Pouloeuff, met dit keer als thema 'Groter dan ik'. Samen met andere 'spacemakers' ga je een tentoonstelling neerzetten die het individuele overstijgt.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Oproep Kunstroute Pijnacker-Nootdorp

Stichting De Verbeelding organiseert op 24 en 25 september een kunstroute door Pijnacker-Nootdorp. Kunstenaars uit alle disciplines kunnen zich tot 15 mei aanmelden voor de kunstroute. Uit alle inschrijvingen bepaalt de organisatie de kunstenaars die het best bij de beschikbare locaties en mede-exposanten passen.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Oproep Kunstwerk Leerdam

Leerdam is een stad gelegen in de gemeente Vijfheerenlanden. De stad (ruim 600 jaar oud) heeft circa 20.000 inwoners en herbergt inmiddels al ruim 250 jaar de glasfabriek. Daar is Leerdam vooral bekend om: niet alleen de productie van glas maar ook de vormgeving ervan. Aan de westkant van de stad verrijst op dit moment de uitbreidingswijk de Broekgraaf.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call Car Art 2022 in Zandvoort

Open Call voor de kunstroute en tentoonstelling CAR ART 2022 in Zandvoort. ​ Voor het kunstfestival waarbij de auto centraal staat zoekt CAR ART kunstenaars en anderen uit de creatieve sector die mee willen doen aan de tentoonstelling. CAR ART heeft de auto als vertrekpunt. De auto in zijn letterlijke of meest geabstraheerde vorm, auto-onderdelen, het verkeer of autoritten vormen de inspiratiebron.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Oproep Galerie Pouloeuff: Licht 2022

Nog met de mooie beelden van de speciale LICHT editie 2021 in onze herinnering maakt Galerie Pouloeuff uit Naarden-Vesting weer de eerste stappen voor de opzet van LICHT 2022. Deze expositie is te zien tijdens de wintermaanden. En daar zou jij aan kunnen deelnemen!

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call: Crisis Kunst

Ieder mens gaat eens door een donkere periode heen, dit geldt zeker voor kunstenaars. Voor de open call 'crisis kunst/ crisisme' zijn we op zoek naar 12 kunstenaars die hun persoonlijke duistere tijden op eigen artistieke wijze verbeelden, denk hierbij o.a. aan: wanhoop, depressies, verlangens, eenzaamheid, enz.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Oproep: Beelden aan de Hoornse kust 2022

Stichting In Den Beginne organiseert al enkele jaren beeldententoonstellingen in de openbare ruimte langs de kust van Hoorn. Inmiddels staan er zo’n 40 beelden. Elk jaar worden er drie tot vijf beelden toegevoegd of vervangen, waarbij het thema Water-Land-Dialoog leidend is en het beeld de toets der kritiek kan doorstaan. De beelden moeten tegen een stootje kunnen en redelijk fors van formaat zijn.

Lees verder

Open Call Galatea Kunstprijs & Expositie

De Galatea Kunstprijs en De jaarlijkse Galatea tentoonstelling worden georganiseerd voor kunstenaars in Nederland met een migratieverleden,. Kunstenaars die ca. 8 jaar geleden naar ons land zijn gevlucht kunnen zich via een open call hier voor aanmelden. Daarna wordt er een selectie gemaakt van 8 á 10 kunstenaars die mee kunnen doen aan de expositie. Deze vindt dit jaar plaats in Slot Zeist, en is te zien van 13 mei tot en met 26 juni 2022. De deadline van deze open call is 11 april 2022.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Oproep Amsterdam Light Festival 2022/23

Afgelopen winter werden de meeste exposities en andere kunstevenementen afgelast of uitgesteld, maar één evenement kon ondanks de lockdown en andere corona-maatregelen (grotendeels) doorgaan: het Amsterdam Light Festival. Voor het festival met lichtkunst is er ook voor de aankomende editie #11 weer een open call.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call: Noorderzon Art 2022

Kunstpunt Groningen en Noorderzon nodigen beeldend kunstenaars en vormgevers uit de gemeente Groningen uit om mee te doen aan de Open Call Noorderzon ART 2022 en een kunsttoepassing te ontwikkelen in de context van een festival in de huidige tijd. Weet jij een breed publiek te verleiden met je kunstwerk/installatie? Wat wil jij het festivalpubliek vertellen en laten beleven?

Lees verder

Open Oproep Publieke Codes

We delen, liken en chatten, maar onderling, fysiek contact lijkt verarmd. En daar kwam de coronapandemie nog eens overheen. Digitale technologie heeft dan wel een sociaal karakter, de achterkant is vaak erg on-publiek. Huis73, De Reuringdienst en SPARK Makers Zonevinden het daarom belangrijk dat er op speelse wijze wordt geëxperimenteerd met nieuwe vormen van samenzijn, digitale technieken en de publieke ruimte in de stad.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Vacature | Hoofd Opleiding Fine Art ArtEZ University of the Arts

ArtEZ University of the Arts is de thuisbasis voor een diverse, internationale gemeenschap van studenten, docenten en onderzoekers die bij ons de ruimte vinden voor artistieke, intellectuele en persoonlijke groei. Kunst bindt ons. Kunst zet aan tot vernieuwende ideeën en alternatieve denkwijzen. Ons motto is: kunst verandert. Art changes. Met inspirerend kunstonderwijs op hbo bachelor- en masterniveau en toonaangevend artistiek onderzoek creëert ArtEZ de plek waar je een verschil kunt maken, in de kunst én in de samenleving

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call GGZ Breburg Dongen en Vrouw Muskens

Vrouw Muskens biedt, in samenwerking met GGZ Breburg, in 2022 twee unieke residentieplekken aan van één maand. Een open call voor kunstenaars om te verblijven in een gastatelier in het Brabantse Dongen. De deadline voor aanmelding is 1 maart.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call: Pop Up Galerie Koppelkerk

De bovenzaal van de Koppelkerk in Bredevoort verandert van 28 januari tot en met 20 februari 2022 in een tijdelijke Pop Up Galerie. Kunstenaars uit alle genres worden uitgenodigd om werk in te sturen. Meld u zich ook aan?

Lees verder

Voor Kunstenaars:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl vind je de meest uiteenlopende oproepen en andere berichten voor professionele kunstenaars en fotografen.

Kunstopdrachten, open calls, inschrijvingen voor exposities, ateliers, artist-in-residences, wedstrijden, prijzen, etc..

separator-div

Voor Opdrachtgevers:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl kunnen opdrachtgevers en overheden hun oproepen kosteloos onder de aandacht brengen bij 9000 professionele kunstenaars.

Oproepen kunnen op verzoek en tegen een geringe vergoeding nog prominenter op deze site en in onze nieuwsbrief onder de aandacht worden gebracht.

Ga naar onze pagina adverteren.

separator-div

Oproepen Voor Kunstenaars werkt samen met het Prikbord van BOK


Activiteiten van Oproepen voor Kunstenaars worden mede mogelijk gemaakt door het Pictoright Fonds.