Oproepen, opdrachten en berichten voor professionele kunstenaars

Gemeente Zundert zoekt kunstwerk voor raadzaal

De gemeente Zundert heeft het raadhuis verbouwd tot een moderne kantooromgeving. Met oog voor duurzaamheid en behoud van de authentieke elementen hebben Zundertse ondernemers gewerkt aan een eigentijds raadhuis. Een raadhuis voor al de inwoners. Daarbij heeft de raadzaal een multifunctionele bestemming gekregen met een moderne inrichting.

Lees verder

Open Call: Beelden aan de Hoornse kust

Stichting In Den Beginne organiseert de al twaalf jaar beeldententoonstellingen in de openbare ruimte langs de kust van Hoorn. Inmiddels staan er zo’n 40 beelden. Elk jaar worden er drie tot vijf beelden toegevoegd of vervangen, waarbij het thema Water-Land-Dialoog leidend is en het beeld de toets der kritiek kan doorstaan.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Openbare inschrijving: opdracht voor drie kunstwerken

Het gemeentebestuur van Lisse en Hillegom willen drie kunstwerken realiseren binnen het project Entree N207/N208 Hillegom Lisse. Geïnteresseerde beeldend kunstenaars worden uitgenodigd om documentatie te sturen voor deze kunstopdracht. De opdracht zal gaan naar minimaal 1 en maximaal 3 kunstenaar.

Lees verder

KONKAV connects: Show & Tell, Get on Stage

''Brabantse film- en av-makers, laat zien wat jullie kunnen betekenen binnen de podiumkunsten! Maak kennis met toffe gezelschappen, festivals en makers uit de provincie op het gebied van dans en theater, deel jouw innovatieve ideeën en verbreed je netwerk.''

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call Museum De Lakenhal voor kunstenaars

Hoe kick jij af van groter, sneller, méér? Museum De Lakenhal roept creatieve makers en denkers uit alle disciplines op hun ideeën in te zenden. Dit is de eerste open call van het museum die leidt tot een complete tentoonstelling, en waar zowel professionele makers als amateurs aan mee kunnen doen. De deadline voor inzendingen is 5 april.

Lees verder

Aanvraag subsidie Cultuurparticipatie voor zzp'ers

Het Fonds voor Cultuurparticipatie stelt subsidie beschikbaar voor zzp'ers die werkzaam zijn in cultuurparticipatie of -educatie en ambachtsbeoefenaars. Dit geldt ook voor zzp'ers die culturele lessen geven in het onderwijs.

Lees verder

Artist-in-Residence Utopa Huis Gorredijk

Het Utopa Huis in Gorredijk is een artist-in-residence op het Friese platteland, tussen Drachten en Heerenveen, een werkplek voor kunstenaars. Naast beeldend kunstenaars ook geschikt voor schrijvers, vertalers of componisten en kleine muziekensembles. Het is nadrukkelijk bedoelt om in te werken als kunstenaar, niet als vakantiebestemming.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Watersnoodmuseum doet oproep aan kunstenaars voor werk over watersnood versus corona-crisis

Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk zoekt culturele makers om kunst te maken waarbij een link wordt gelegd tussen de corona-crisis en de Watersnoodramp van 1953. De zoektocht start zaterdag 27 februari en sluit maandag 5 april. De ingediende voorstellen worden door een professionele jury beoordeeld. Het plan is het eindresultaat met de titel ‘Ik worstel en kom boven’ zaterdag 19 juni te onthullen.

Lees verder

Een monument voor de omgekomen en vergeten vluchteling

Oproep aan kunstenaars: Cordaid zoekt een kunstenaar die een plan van aanpak opstelt voor het bouwen en leveren van een kunstwerk dat als monument zal dienen. Het plan van aanpak en een kleine replica (maximaal 1 m2) van het monument worden geleverd ten laatste 31 maart 2021.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Gezocht: jonge kunstenaars met lichtwerk

Open Call: Galerie Pouloeuff organiseert dit jaar een speciale editie van de jaarlijks terugkerende LICHT-expositie. De galerie uit Naarden-Vesting heeft lichtkunstenaar Tamar Frank gevraagd om samen met een aantal jonge kunstenaars een 'site specific' lichtwerk te maken in de galerie.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Stichting Scarabee zoekt kunstenaars 2021

Stichting Scarabee zoekt kunstenaars voor twee ArtBorne-kunstprojecten tijdens de jaarlijkse Airborne wandeltocht op 4 september 2021. Ruim 30.000 wandelaars lopen deze tocht der herdenking van WOII

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call: BBA Gallery Artist Prize 2021 (Berlijn)

Kunstenaars zijn uitgenodigd om zich aan te melden voor de open call van de BBA Gallery Artist Prize 2021 in Berlijn. Alle leeftijden (boven 18), elk geslacht, alle kunstdisciplines uit de hele wereld zijn van harte welkom.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call: Noorderlicht Fotofestival 2021

Het Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2021 speelt zich van 26 juni t/m 12 september 2021 af op meerdere locaties in Noord-Nederland, onder meer in de Der Aa-kerk in Groningen (foto). Noorderlicht: ''Vertrekkend vanuit de fotografie richt het festival zich op het hele spectrum van het beeld.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Oproep: Beeldend kunstopdracht Zuidelijk Stationsgebied Gouda

Het Zuidelijk Stationsgebied Gouda ondergaat een metamorfose. Er komen betere voorzieningen voor reizigers. En een prettig stationsplein dat uitnodigt om de stad Gouda te verkennen. Omdat kunst een positieve invloed heeft op de beleving van het openbaar gebied, schenken we aandacht aan kunst op of rond het stationsplein. Een kunstwerk in het stationsgebied van Gouda geeft de omgeving allure. Het kunstwerk dient als ontmoetingsplek én als ‘landmark’, en zorgt voor een creatieve prikkel voor de passant. Het is een visitekaartje voor de hele stad.

Lees verder

Lukida zoekt meer kunstenaars als invaldocent

Vanaf het moment dat er in de nieuwsbrief en op het Prikbord van BOK een bericht stond dat Lukida op zoek is naar kunstenaars die als invalkracht beeldende vorming-les willen geven op basisscholen, zijn er ruim 80 inschrijvingen binnen gekomen, uit het hele land. Lukida is nu op zoek naar meer kunstdocenten.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Design Challenge: Onze energie, Ons landschap

Hoe kunnen we een geluidswerend ontwerp maken, waarbij energieopwekking wordt gekoppeld aan de omringende natuur en ook de verbeelding wordt aangesproken? Deze vraag staat centraal in de design challenge ‘Onze Energie, Ons Landschap’ voor het snelweglandschap van de A67 ter hoogte van de Strabrechtse Heide. Met deze opdracht willen Staatsbosbeheer en Kunstloc Brabant een stimulans geven aan het verbindend ontwerpen, waarbij een combinatie wordt gemaakt tussen ruimtelijke kwaliteit, energieopwekking en natuurverbetering.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

#ArtistSupportPledge: Post en verkoop op Instagram

#ARTISTSUPPORTPLEDGE is een genereus initiatief om kunstenaars en hun werk te ondersteunen in een tijd waarin de #covid19 pandemie een groot deel van het (culturele) leven heeft platgelegd. Het idee is simpel: (kunstenaars!) post een foto van je werk op je instagram account en bied dit te koop aan voor MAXIMAAL €200,- (exclusief verzendkosten).

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Kunstenaars gezocht voor herdenkingsmonument

De stichting Gedeeld Verleden, Gezamenlijke Toekomst Tilburg en de stichting Comité 30 juni-1 juli Tilburg hebben het initiatief genomen om een herdenkingsmonument voor het slavernijverleden op te richten. Ze worden daarbij ondersteund door de gemeente Tilburg, Kunstloc Brabant en een commissie die voor dit doel in het leven is geroepen. Namens de commissie worden kunstenaars opgeroepen die voor een schetsopdracht in aanmerking willen komen. Open Call.

Lees verder

Open Call AiR Helmond kunstenaars uit Nederland

Midden in Helmond wordt Landgoed Leonardus gecreëerd, een virtueel landgoed, een collectief kunstwerk dat steeds meer concreet en collectief bezit zal worden. In het Gastenverblijf van het Landgoed (AiR Helmond) worden regelmatig internationale kunstenaars uitgenodigd om een bepaalde periode te komen werken. Het gastenverblijf bevindt zich in een karakteristiek huisje uit de jaren dertig.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Oproep Beeldentuin Cuijk

De Stichting Beeldentuin Cuijk exploiteert in opdracht van de gemeente het beeldenpark op de voormalige Protestantse begraafplaats. De tuin is gelegen in het historisch centrum van Cuijk vlak bij de Maas. In de nabije omgeving staat de Rooms-katholieke kerk H. Martinus, de schouwburg, het archeologisch museum Ceuclum en diverse culturele panden zoals het Pakhuis (galerie, exposities) en het Cuijks Archief.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open call M HKA en Van Abbemuseum voor onderzoeksbeurs

Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA) en het Van Abbemuseum in Eindhoven kondigen via een open call een onderzoeksbeurs aan voor een kunstenaar, curator, schrijver of denker.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call: Cartoonwedstrijd ECC-Kruishoutem

Het ECC-Kruishoutem uit Oost-Vlaanderen organiseert in 2021 voor de 23e keer de tweejaarlijkse Euro-kartoenale, een cartoonwedstrijd voor Europeanen die al sinds in 1978. Het thema van de Euro-kartoenale van 2021 is: 'Kansen en opportuniteiten.'

Lees verder

Open Call: de Maker achter de Maker Award

De Maker achter de Maker Award is een open call waarbij beeldend kunstenaars de uitvoerende makers van hun kunst voor kunnen nomineren. De makers die doorgaans achter de schermen hun werk doen, maar dankzij hun vakkundigheid en expertise zijn de ideeën van de kunstenaars tot stand gekomen.

Lees verder

Oproep inschrijving 27e editie Kunstschouw

Je kunt je nu inschrijven voor de 27ste editie van Kunstschouw De Kunstschouw op Schouwen-Duiveland vindt plaats van 12 t/m 20 juni 2021. Op zowel binnen- als buitenlocaties tonen ca. 175 kunstenaars hun ruim 1500 werken in verschillende disciplines aan vele bezoekers uit Nederland, België en Duitsland. (foto hier boven: Park en Natuur Hoorn, van Cobi Dierkx)

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call: Expositie en werkbijdrage Galerie Noord

De wereld is in de ban van corona, de pandemie die ons allemaal treft en die onze samenleving op scherp zet. Het virus op zich is onzichtbaar, ongrijpbaar, ijl als de atmosfeer. Voor kunstenaars is Corona een verwarrend begrip. Het virus zet kunstpraktijken in de wacht, inkomens op negatief en mogelijkheden om te exposeren zijn gedaald.

Lees verder

  • pagina 1 van 1

Voor Kunstenaars:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl vind je de meest uiteenlopende oproepen en andere berichten voor professionele kunstenaars en fotografen.

Kunstopdrachten, open calls, inschrijvingen voor exposities, ateliers, artist-in-residences, wedstrijden, prijzen, etc..

separator-div

Voor Opdrachtgevers:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl kunnen opdrachtgevers en overheden hun oproepen kosteloos onder de aandacht brengen bij 9000 professionele kunstenaars.

Oproepen kunnen op verzoek en tegen een geringe vergoeding nog prominenter op deze site en in onze nieuwsbrief onder de aandacht worden gebracht.

Ga naar onze pagina adverteren.

separator-div

Oproepen Voor Kunstenaars werkt samen met het Prikbord van BOK


Activiteiten van Oproepen voor Kunstenaars worden mede mogelijk gemaakt door het Pictoright Fonds.