Oproepen, opdrachten en berichten voor professionele kunstenaars

Open Call: Kunst in de Buitenlucht! 🌳

Het Ireneplein in het Zuid-Limburgse dorp Cadier en Keer wordt omgetoverd tot een kunstzinnige plek, dankzij de wensen van de buurtbewoners. Het thema ‘Ontmoetingsplek voor jong en oud’ is gekozen via burgerparticipatie. Het eindresultaat kan variëren van een kunstwerk tot een interdisciplinaire creatie of een designobject.

Lees verder

Geef je op voor 'Maker zoekt maker'

'Maker zoekt maker' is een initiatief van de Keep an Eye Foundation, een stichting die jonge kunstenaars in alle mogelijke disciplines ondersteunt. 'Maker zoekt maker' is de matchmaker waarbij kunstenaars gezamenlijk een projectplan indienen om zo samen kans te maken voor €3.500,- aan financiële ondersteuning. De belangrijkste voorwaarde om je op te geven is dat je maximaal vijf jaar geleden bent afgestudeerd aan een Nederlandse kunstopleiding.

Lees verder

Oproep inschrijving Kunstschouw 2024

De jaarlijkse Kunstschouw op Schouwen-Duiveland is een groot beeldende kunstevenement. Op zo’n 35 locaties tonen rond 175 kunstenaars hun werk aan de vele duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. De 29e editie van de Kunstschouw wordt van 15 t/m 23 juni 2024 gehouden. Het thema is: BEWEGING

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Plannen voor beeldend kunstproject in Amersfoort indienen t/m 24 september 2023

De gemeente Amersfoort verstrekt jaarlijks een opdracht voor een tijdelijk kwalitatief hoogstaand beeldend kunstproject uitgevoerd door professionele kunstenaars. Het project heeft een sterk concept, inspireert en is realiseerbaar. Het zal zichtbaar zijn in Amersfoort in 2024. Het beschikbare budget is € 40.000,- (ex. btw). De opdracht staat open voor tentoonstellingsmakers en kunstenaars van binnen en buiten Amersfoort. Meer informatie en voorwaarden: www.amersfoort.nl/opencall2024

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open call voor kunst in het Wilhelminapark Breda

Kunstinitiatief Witte Rook is op zoek naar kunstenaars met ambities en/of ervaring met kunst in de openbare ruimte. De locatie is het Wilhelminapark in Breda waarbij in september van start wordt gegaan met een visietraject voor kunsttoepassingen. Hiervoor wordt specifiek gedacht aan kunstenaars die werken met licht, audio, storytelling of met natuurlijke of biologische elementen zoals flora en fauna.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call AiR Helmond part II

AiR Helmond is verhuisd naar de rand van de Leonardusbuurt. Van Bij de Populieren 1 naar Hoekhuis aan de Wethouder Ebbenlaan 87, Helmond. Het hoekhuis heeft een andere uitstraling, andere buren, is groter en lichter, grenzend aan een druk kruispunt. Er is volop beweging van en naar de Leonardusbuurt. Stichting Schip beheert het huis en gaat van start met AiR Helmond part II

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Oproep voor fotografen door Stadsarchief Amsterdam

Fotografen worden uitgenodigd om vóór woensdag 16 augustus 2023 een voorstel in te sturen voor een fotografisch project over Amsterdam. Fotografie beschouwen we als een maatschappelijk betekenisvol medium om het tijdsbeeld vast te leggen en voor latere generaties te bewaren. Sinds 1972 laat Stadsarchief Amsterdam consequent en op artistiek niveau de stad, zijn bewoners en allerlei stedelijke fenomenen vastleggen. Al meer dan 200 fotografen ontvingen opdrachten.

Lees verder

Atelier te huur in Ravenstein

Atelier te huur geschikt voor kunstschilders, tekenaars en/of ceramisten. Niet voor houtbewerkers of beeldhouwers. Het atelier in Ravenstein, dicht bij de Maas, ligt ongeveer 500 meter van het treinstation en ook dichtbij de A50. Naast een keuken, toilet en opslag zijn er twee ruimtes van 30 en 20 vierkante meter. Er is daglicht door ramen die de hele voorgevel beslaan. De muren zijn ongeveer 2,5 meter hoog.

Lees verder

Kunstopdracht: Een beeld van Henk Taets van Amerongen

Stichting Landgoed Calorama in de gemeente Noordwijk (Zuid-Holland) zoekt een kunstenaar die een driedimensionaal beeld kan maken van de laatste eigenaar van buitenplaats Calorama, Henk Taets van Amerongen. Het beeld zal geplaatst worden in de historische tuin nabij het woonhuis. De foto hier boven is de plek voor het woonhuis van Landgoed Calorama waar het beeld komt te staan, met als inzet een foto van Henk Taets van Amerongen.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Calls DNA Kunstexpeditie Dedemsvaart

Onder het motto 'Moderne kunst op historische grond' heeft DNA Kunstexpeditie Dedemsvaart twee open calls uit geschreven voor kunstenaars: Open Call Werkplaats Dedemsvaart, met als sluitingsdatum 2 juli 2023. En de Open Call Tuinen Mien Ruys met als 30 juli 2023. ​De DNA kunstexpeditie is de titel van een nieuw kunstproject in de gemeente Hardenberg. Op cultuurhistorische grond in en rond het dorp Dedemsvaart tonen professionele kunstenaars werk en maken zo het DNA van Dedemsvaart zichtbaar.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Kunstopdracht Centraal Park Zoetermeer

De gemeente Zoetermeer zoekt professionele kunstenaars om een kunstwerk te ontwerpen en uit te voeren voor het Centraal Park in Zoetermeer. Een projectgroep, bestaande uit inwoners en adviseurs van de gemeente, heeft een opdracht uitgeschreven. De projectgroep kiest uit alle ingezonden portfolio's 3 kunstenaars uit die een schetsidee mogen maken voor € 2.000,- (ex btw). De projectgroep kiest uiteindelijk één schetsidee uit. Dit idee wordt uitgewerkt tot een ontwerp en later ook uitgevoerd.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Zuid. Open Call 2023

Zuid. Boijmans Van Beuningen presenteert Open Call 2023! Ben je een kunstenaar of kunstenaarscollectief dat werkt op het gebied van sociale kunstpraktijken verbonden met het lokale en mondiale zuiden?

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Gedeeld atelier te huur in Loods 6 aan het IJ in Amsterdam

Update 28 juni 2023: Atelier niet meer beschikbaar. 4 kandidaten hebben zich aangemeld, uit deze groep wordt één kunstenaar uitgekozen om de atelierruimte met de anderen te delen. Kunstenaars Nienke Algra (grime en coiffeur), Horst Grütering (industrieel ontwerper en kunstdocent) en Marianne Noorlander (meubelstoffering en styling) zijn op zoek naar een nieuwe compagnon/ medehuurder voor hun atelier in Loods 6, op de Surinamekade 8 aan het IJ in Amsterdam. Zij hebben een atelierruimte van ca 100 m2 met een stofvrij kantoor/computerruimte. Er zijn diverse machines aanwezig die de kunstenaars gezamenlijk gebruiken. Compressor, Lintzaag, cirkelzaag(je) Festo’s, etc. De huur is vanaf 01 juli ± 450 euro all in (internet, gas, licht en huur).

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call ZOOkeeper #2

Studio ZOOkeeper zoekt een professionele kunstenaar die van 1 augustus tot 1 november aan het werk gaat in een studio van het Rensenpark, de oude dierentuin midden in het centrum van Emmen. Heb jij zin om onze art ZOOkeeper te worden en een periode van 3 maanden te experimenteren in een nieuwe omgeving, reageer dan op deze open call.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call: Lichtexpositie Galerie Pouloeuff

Jonge kunstenaars kunnen zich tot en met 22 mei aanmelden voor de jaarlijkse lichtexpositie van Galerie Pouloeuff uit Naarden-Vesting. Gezocht wordt naar lichtobjecten en kunstwerken die op een andere manier over licht gaan. De groepsexpositie begint op 11 november 2023 en is te zien tot begin januari 2024.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call Residentie Drawing Centre Diepenheim

Wil je als kunstenaar of collectief in Diepenheim het experiment aangaan en buiten de kaders van de traditionele tekenkunst treden? En wil je onderzoeken hoe we complexe vraagstukken op nieuwe manieren kunnen benaderen door te tekenen? Lees dan verder over deze open call van Drawing Centre Diepenheim.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Kunstopdracht 'Thijssehuis'

Uitnodiging: De gemeente Texel zoekt een kunstenaar voor het ontwerpen en maken van een kunstwerk voor het Thijssehuis. Opdrachtomschrijving: Het Thijssehuis in Den Burg is het nieuwe sociaal-culturele centrum van Texel, dat op de plek van de oude Thijsseschool zal verrijzen. In het Thijssehuis gaan de Bibliotheek, kunstenschool Artex en jongerenorganisatie Young 4 Ever samen onder één dak. Het Thijssehuis wordt dé plek waar heel Texel – jong en oud – samenkomt. Architectuurstudio DP6 heeft het Thijssehuis ontworpen als een open, verwelkomend gebouw, in natuurlijke materialen en zachte kleuren, dat bestaat uit drie hoge kappen op een lichte plint.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call: Amsterdam Light Festival 2024/2025

Aankomende winter staat al weer de 12e editie van het Amsterdam Light Festival op het programma, met als thema 'technologie en kunstmatige intelligentie.' Voor de winter die daar op volgt, de editie van 2024/25, is er het thema 'Rituelen' en kunnen professionele kunstenaars zich inschrijven tot en met 11 mei 2023.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Residentie-masterclass Spacemakers 6

Ben je minimaal 1 jaar afgestudeerd aan een kunstacademie, niet ouder dan 35 jaar en wil jij je werk verder ontwikkelen met de hulp van een periode van intensieve begeleiding? Dan is deze residentie-masterclass echt iets voor jou!

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call Grafiekprijs Pim Olivier 2023

Open Call: Het Grafisch Atelier Hilversum verzorgt dit jaar voor de derde keer de Grafiekprijs Pim Olivier. Heb je een waanzinnig idee voor een uniek, grafisch kunstproject waar je de kennis en faciliteiten van Grafisch Atelier Hilversum goed bij kunt gebruiken? Dan maakt je kans op een werkbeurs ter waarde van € 10.000,-

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call: Kunstenaars gezocht voor Project ©unst!

SCAB en Caritas gaan samenwerken door kunst in te zetten voor het gemeenschappelijk belang. Kunnen kunst en welzijn elkaar versterken en bijdragen aan een positief leefklimaat? Dit is wat SCAB en Caritas het komende jaar samen gaan uitvinden Initiatiefnemer van dit project is beeldend kunstenaar Stieneke Oeverbeek. Zij kwam op het idee tijdens het ouderenatelier waarin ze in Plein 1890 een groep dames met respectabele leeftijd begeleidt vanuit het Mit Eenkangerproject van Caritas

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call ZOOkeeper

Studio ZOOkeeper zoekt een professionele kunstenaar die van 1 mei tot 1 augustus 2023 aan het werk gaat in Studio ZOOkeeper. De studio is gesitueerd in het Rensenpark, de oude dierentuin midden in het centrum van Emmen. Heb jij zin om onze art ZOOkeeper te worden en een periode van 3 maanden te experimenteren in een nieuwe omgeving?

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Kunststroming 2023, uitnodiging voor avontuurlijke kunstenaars

In de afgelopen jaren vond de kunstmanifestatie Kunststroming vijfmaal plaats langs de rivieren die de Krimpenerwaard begrenzen, de Lek, de Vlist en in 2021 langs de Hollandse IJssel op de grote locatie GOUDasfalt. De zesde en tevens laatste editie van Kunststroming vindt wederom plaats op het terrein van GOUDasfalt. Op deze bijzondere industriële en culturele locatie willen wij een kunstzinnige ontmoeting realiseren.

Lees verder

Open Call: Beelden aan de Hoornse kust 2023

Stichting In Den Beginne organiseert al 15 jaar een beeldententoonstelling in de openbare ruimte langs de kust van Hoorn. Inmiddels staan er zo’n 34 beelden. Elk jaar worden er vier tot vijf beelden toegevoegd of vervangen, waarbij het thema Water-Land-Dialoog leidend is en het beeld de toets der kritiek kan doorstaan. De beelden moeten tegen een stootje kunnen en redelijk fors van formaat zijn. Het transport- en plaatsingskosten worden vergoed voor een bedrag van maximaal € 500,- afhankelijk van de omstandigheden en in overleg met de kunstenaar.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call Bosch Parade 2024

Bosch Parade is de tweejaarlijkse optocht te water in ’s-Hertogenbosch geïnspireerd op het werk van Jheronimus Bosch (1450-1516). Voor elke editie zijn er tussen de 15 en 20 kunstprojecten die stroomafwaarts over de Dommel varen, zo’n 1,4 kilometer van het Wilhelminaplein naar de Tuin der Lusten. Bosch Parade organiseert haar 10e editie onder het thema ‘Hedendaagse Demonen’ van 20 tot en met 23 juni 2024. De deadline voor kunstenaars om zich aan te melden voor deze open call is op woensdag 19 april 2023.

Lees verder

Voor Kunstenaars:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl vind je de meest uiteenlopende oproepen en andere berichten voor professionele kunstenaars en fotografen.

Kunstopdrachten, open calls, inschrijvingen voor exposities, ateliers, artist-in-residences, wedstrijden, prijzen, etc..

separator-div

Voor Opdrachtgevers:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl kunnen opdrachtgevers en overheden hun oproepen kosteloos onder de aandacht brengen bij 9000 professionele kunstenaars.

Oproepen kunnen op verzoek en tegen een geringe vergoeding nog prominenter op deze site en in onze nieuwsbrief onder de aandacht worden gebracht.

Ga naar onze pagina adverteren.

separator-div

Oproepen Voor Kunstenaars werkt samen met het Prikbord van BOK


BOK werkt samen met online Art Gallery ArtleaderActiviteiten van Oproepen voor Kunstenaars worden mede mogelijk gemaakt door het Pictoright Fonds.