Oproepen, opdrachten en berichten voor professionele kunstenaars

Artist-in-residence bij B32 in Maastricht

vrijdag 7 juni 2024

B32 is een onafhankelijk initiatief voor en door kunstenaars dat ruimte biedt aan experimentele kunst- en cultuuruitingen. Zij werd opgericht in 2002 en is momenteel gevestigd in het voormalige buurtcentrum in de wijk ‘De Ravelijn’ in Maastricht. Deze wijk staat voornamelijk bekend als een voormalige woonschool, maar de naam verwijst ook naar een specifiek deel van de verdedigingswerken die zich in dat gebied bevonden.

Dit jaar lanceert B32 een nieuw artist-in-residence traject, waarbij de resident wordt uitgenodigd om gebruik te maken van de locatie van B32 als werk- en presentatieruimte. Deze presentatie kan verschillende vormen aannemen, van verschillende duur en met verschillende graden van openbaarheid (lezing, screening, performance, open atelier, diner, publicatie, atelierbezoek, workshop, en meer).

Interactie met artistieke gemeenschap

Deze oproep is gericht aan kunstenaars wiens werk kan profiteren van de interactie met de specifieke (sociale, historische, geografische of fysieke) context van B32, en die geïnteresseerd zijn in het openstellen van hun werkproces voor de artistieke gemeenschap van Maastricht, onze buren en bezoekers.

Onderzoek

Terwijl we de positie van B32 in De Ravelijn, Maastricht en de regio verder onderzoeken, kijken we ernaar uit om iemand te verwelkomen die geïnteresseerd is om met ons mee te denken vanuit hun eigen praktijk. We zijn met name op zoek naar praktijken die enkele van de volgende kwaliteiten belichamen: onderzoeksgedreven, interventionistisch, participatief, collaboratief, site-specifiek, contextgevoelig... de lijst is niet volledig.

Data

De residentieperiode begint in augustus en eindigt in september (specifieke data worden samen met de resident bepaald). De deadline is 30 juni 2024. Kijk voor meer informatie op de site van B32.

 

Voor Kunstenaars:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl vind je de meest uiteenlopende oproepen en andere berichten voor professionele kunstenaars en fotografen.

Kunstopdrachten, open calls, inschrijvingen voor exposities, ateliers, artist-in-residences, wedstrijden, prijzen, etc..

separator-div

Voor Opdrachtgevers:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl kunnen opdrachtgevers en overheden hun oproepen kosteloos onder de aandacht brengen bij 9000 professionele kunstenaars.

Oproepen kunnen op verzoek en tegen een geringe vergoeding nog prominenter op deze site en in onze nieuwsbrief onder de aandacht worden gebracht.

Ga naar onze pagina adverteren.

separator-div

Oproepen Voor Kunstenaars werkt samen met het Prikbord van BOK


BOK werkt samen met online Art Gallery ArtleaderActiviteiten van Oproepen voor Kunstenaars worden mede mogelijk gemaakt door het Pictoright Fonds.

Overige oproepen

Open Call 2025: Kunstproject in Amersfoort.

Open Call: Symbio Kunstprijs 2024

Artist-in-residence bij B32 in Maastricht

Open Call: Winterlicht 2024

Beeldmakers gezocht voor kennisplatform YouToo?!

Open Call Kunstinstallatie Eijsden-Margraten

Oproep voor de Bernardine de Neeve-prijs en expositie

Artist-in-residence Nieuw en Meer

Open Call: WijkMakers gezocht voor Blerickse wijk

Open Call: Residentie in Kyoto Japan

Open Call Licht bij Galerie Pouloeuff

Open Call: Als maker actief in Limburg? Ontdek de kracht van digitaal erfgoed in deze onderzoeksresidentie.

Open Call: Grafiekprijs Pim Olivier 2024

Open Call: Designer in Residence

Ballotageronde Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o.

Open Call: Expositieruimte De Tunnel

Open call ‘Bobbi’s Summer School’ bij 38CC

Open call: Amsterdam Light Festival 2025/2026

Wil jij leren lesgeven als invaldocent?

Residentie-masterclass Spacemakers #7

Open Oproep: Gevelkunstwerk in Rotterdam

Design Challenge: Ondersteboven van Water in de Henriëttewaard

Open Call Amstelveen En Plein Air!

Open Call: Forever Young

Open Call: Kunstproject voor Nieuw Poelveld