Oproepen, opdrachten en berichten voor professionele kunstenaars

Let op: deadline verstreken!

Beeldmakers gezocht voor kennisplatform YouToo?!

vrijdag 10 mei 2024

Voor het kennisplatform #YouToo? worden beeldmakers gezocht van allerlei disciplines om samen met slachtoffers van seksueel geweld de kennis en ervaring die deze slachtoffers te delen hebben te visualiseren. Ben jij een beeldmaker die sociaal geëngageerd werk maakt of wilt maken? Ben jij empathisch en wil jij je talenten inzetten om de handelingsverlegenheid onder hulpverleners om seksueel misbruik bespreekbaar te maken te verlagen? Stuur dan je portfolio en motivatie voor 28 mei naar Anne Ligtenberg

Over #YouToo?

De social designers van Bureau AM en hulporganisatie Blauwe Maan hebben de handen ineengeslagen om de kunde te vergroten van hulpverleners om seksueel misbruik bespreekbaar te maken. Hiervoor wordt de collectieve kennis van mensen met ervaring en ervaren hulpverleners ingezet. Deze kennis, die nu nog onbenut blijft, wordt geplaatst op het platform #YouToo?, een kennisplatform met ervaringen, tips en adviezen van slachtoffers en ervaren hulpverleners aan elke hulpverlener die mogelijkerwijs in contact kan komen met een slachtoffer.

De kracht van beeld

Als beeldmaker weet je als geen ander hoe krachtig beelden kunnen zijn. Het in beeld brengen kan de waardevolle kennis die verscholen is in mensen ontsluiten en kan deze kennis toegankelijk maken op andere manieren dan enkel taal. Daarom willen we beeldmakers koppelen aan mensen met ervaring om hun kennis op een krachtige wijze deelbaar te maken voor de samenleving. We zoeken een heel diverse groep aan beeldmakers, van illustratie tot graffiti, van collage tot strip en alles daartussenin, zodat we met de beelden een zo breed mogelijke groep mensen aanspreken. Er is namelijk niet één type slachtoffer, helaas kun je die in alle plekken van de samenleving vinden.

Traject

We zoeken een diverse groep van acht beeldmakers. Als geselecteerde beeldmaker doe je mee aan twee rondes. In elke ronde word je gekoppeld aan een persoon met ervaring om samen diens kennis te verbeelden. Je wordt hierin gebriefd en begeleid door Bureau AM. Aan het einde van elke ronde komen we met alle beeldmakers bij elkaar om te reflecteren en te leren van. Als beeldmaker word je dus gekoppeld aan twee personen met ervaring en maak je twee elkaar beelden voor het platform #YouToo?

Wat bieden we jou?

Wat bieden we jou? Een interessant traject als beeldmaker in het sociale domein. Een honorarium van €1.050,- per ronde en we verwachten dat elke beeldmaker beide rondes uitvoert. Het honorarium voor beide rondes is €2.100,-

Selectieproces We vragen je om het volgende aan te leveren voor 28 mei:
● 4 representatieve werken voorzien van een korte omschrijving.
● Een korte motivatie waarom jij mee wilt doen aan dit traject.

Je krijgt 29 mei reactie of je wordt uitgenodigd voor een videocall van een half uur op 31 mei. Na de gesprekken worden de definitieve acht beeldmakers bekendgemaakt. Het traject start met een bijeenkomst op 11 juni van 16:00 - 18:00 en verder vraagt het traject inzet in de weken 24 t/m 28 en weken 36 t/m 39.

Voor meer informatie check: YouToo. Heb je nog vragen of andere ideeën? Dan kun je contact met ons opnemen door een mail te sturen naar Anne Ligtenberg.

Voor Kunstenaars:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl vind je de meest uiteenlopende oproepen en andere berichten voor professionele kunstenaars en fotografen.

Kunstopdrachten, open calls, inschrijvingen voor exposities, ateliers, artist-in-residences, wedstrijden, prijzen, etc..

separator-div

Voor Opdrachtgevers:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl kunnen opdrachtgevers en overheden hun oproepen kosteloos onder de aandacht brengen bij 9000 professionele kunstenaars.

Oproepen kunnen op verzoek en tegen een geringe vergoeding nog prominenter op deze site en in onze nieuwsbrief onder de aandacht worden gebracht.

Ga naar onze pagina adverteren.

separator-div

Oproepen Voor Kunstenaars werkt samen met het Prikbord van BOK


BOK werkt samen met online Art Gallery ArtleaderActiviteiten van Oproepen voor Kunstenaars worden mede mogelijk gemaakt door het Pictoright Fonds.

Overige oproepen

Open Call 2025: Kunstproject in Amersfoort.

Open Call: Symbio Kunstprijs 2024

Artist-in-residence bij B32 in Maastricht

Open Call: Winterlicht 2024

Beeldmakers gezocht voor kennisplatform YouToo?!

Open Call Kunstinstallatie Eijsden-Margraten

Oproep voor de Bernardine de Neeve-prijs en expositie

Artist-in-residence Nieuw en Meer

Open Call: WijkMakers gezocht voor Blerickse wijk

Open Call: Residentie in Kyoto Japan

Open Call Licht bij Galerie Pouloeuff

Open Call: Als maker actief in Limburg? Ontdek de kracht van digitaal erfgoed in deze onderzoeksresidentie.

Open Call: Grafiekprijs Pim Olivier 2024

Open Call: Designer in Residence

Ballotageronde Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o.

Open Call: Expositieruimte De Tunnel

Open call ‘Bobbi’s Summer School’ bij 38CC

Open call: Amsterdam Light Festival 2025/2026

Wil jij leren lesgeven als invaldocent?

Residentie-masterclass Spacemakers #7

Open Oproep: Gevelkunstwerk in Rotterdam

Design Challenge: Ondersteboven van Water in de Henriëttewaard

Open Call Amstelveen En Plein Air!

Open Call: Forever Young

Open Call: Kunstproject voor Nieuw Poelveld