Oproepen, opdrachten en berichten voor professionele kunstenaars

Coronasteun herstel Creatieve Makers

donderdag 23 september 2021

Met de Makersimpuls kunnen 10 individuele creatieve makers voor 1 jaar geld aanvragen om te investeren in de eigen ontwikkeling. Daarnaast neem je deel aan een begeleidings- en professionaliseringstraject. Met de Makersimpuls ontwikkel en profileer je jouw eigen artistieke talent, de professionele praktijk en jouw eigen cultureel ondernemerschap. Voor 2021/2022–2022/2023 zijn er 10 beurzen van € 25.000,- beschikbaar.

Waarom is er een Makersimpuls?

Culturele en creatieve makers hebben door COVID-19 minder werk en opdrachten. Vooral jonge makers en makers zonder kunstvakopleiding hebben hier last van. Zij bouwen zo geen portfolio of netwerk op. Soms zit er niets anders op dan een TOZO-regeling (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers) aanvragen bij de gemeente of overstap naar een ander vakgebied.
 
Het oplossen van grote maatschappelijke vraagstukken na corona vraagt om verschillende invalshoeken. Ook de kunsten en verbeelding zijn van belang. Daarom investeert de gemeente Alkmaar de komende twee jaar in creatieve makers die een bijdrage kunnen leveren aan (het oplossen van) deze maatschappelijke vraagstukken.

Voor wie is de Makersimpuls?

De makersimpuls is er voor individuele kunstenaars en artiesten. Je werkt met en voor Alkmaarders binnen de kunst en cultuur:
1. Startende maker: Je bent kunstenaar/artiest en hebt maximaal vier jaar geleden een kunstvakopleidingsdiploma gehaald, en/of je hebt een actieve beroepspraktijk in opbouw.
2. Professionele maker: Je bent kunstenaar/artiest en hebt meer dan vier jaar geleden een kunstvakopleidingsdiploma gehaald, en/of je hebt een actieve beroepspraktijk en ontvangt daar erkenning voor.
Voldoe je aan een van deze omschrijvingen? Dan kun je meedoen aan het selectietraject om in aanmerking te komen voor een makersimpuls.
Woon je niet in de gemeente Alkmaar maar wil je graag meedoen aan het selectietraject? Dan geldt er als extra voorwaarde dat je in Alkmaar gaat werken (bijvoorbeeld op een plek in een culturele broedplaats) en/of in Alkmaar komt wonen.

Deadline

Aanmelden voor het eerste selectietraject kan tot 1oktober. Daarna vinden informatiebijeenkomsten plaats. Lees meer informatie op de site van Makersimpuls Alkmaar.

Voor Kunstenaars:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl vind je de meest uiteenlopende oproepen en andere berichten voor professionele kunstenaars en fotografen.

Kunstopdrachten, open calls, inschrijvingen voor exposities, ateliers, artist-in-residences, wedstrijden, prijzen, etc..

separator-div

Voor Opdrachtgevers:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl kunnen opdrachtgevers en overheden hun oproepen kosteloos onder de aandacht brengen bij 9000 professionele kunstenaars.

Oproepen kunnen op verzoek en tegen een geringe vergoeding nog prominenter op deze site en in onze nieuwsbrief onder de aandacht worden gebracht.

Ga naar onze pagina adverteren.

separator-div

Oproepen Voor Kunstenaars werkt samen met het Prikbord van BOK


Activiteiten van Oproepen voor Kunstenaars worden mede mogelijk gemaakt door het Pictoright Fonds.

Overige oproepen

Open Call voor buitententoonstelling In het begin: een ode aan de natuur

OPEN CALL 2023: plannen voor beeldend kunstproject in Amersfoort

Open Call: Beeld Teun de Jager

Amsterdam Museum zoekt kunstenaars voor 2e editie Refresh Amsterdam

Open Call: Doe mee met Amstelveen En Plein Air

Open Call IN BEELD

Silex Open Call: Pop Up Gift Shop 2022

Open Call AiR Bij de Populieren in Helmond

Open Call Stedelijk Museum Alkmaar ‘Nieuwe Vrijheidsbeelden’

Oproep: Pictoright Steunfonds 2022

Open Call: NFTPRO.ART

Residentie-masterclass Spacemakers 5

Oproep Kunstroute Pijnacker-Nootdorp

Oproep Kunstwerk Leerdam

Open Call Car Art 2022 in Zandvoort

Oproep Galerie Pouloeuff: Licht 2022

Open Call: Crisis Kunst

Oproep: Beelden aan de Hoornse kust 2022

Open Call Galatea Kunstprijs & Expositie

Oproep Amsterdam Light Festival 2022/23

Open Call: Noorderzon Art 2022

Open Oproep Publieke Codes

Vacature | Hoofd Opleiding Fine Art ArtEZ University of the Arts

Open Call GGZ Breburg Dongen en Vrouw Muskens

Open Call: Pop Up Galerie Koppelkerk