Oproepen, opdrachten en berichten voor professionele kunstenaars

Let op: deadline verstreken!

Design Challenge: Ondersteboven van Water in de Henriëttewaard

vrijdag 26 januari 2024

Met een overvloed aan water of een groot tekort, in de Henriëttewaard, onderdeel van de Zuiderwaterlinie in Den Bosch, is het altijd wat met water. Met aan de ene kant rivieren die buiten hun oevers treden door extreme regenval en aan de andere kant problemen door periodes van droogte. 

Hoe kunnen we het watersysteem op een nieuwe manier organiseren zodat we antwoord geven op de toekomstige opgaven van de overvloeden en de tekorten aan water? Met deze Design Challenge gaan we voor deze wateruitdagingen op zoek naar visies en ontwerpen van duurzame oplossingen die tot de verbeelding spreken.

Creatieve inzichten

Met deze challenge daagt Kunstloc Brabant, in nauwe samenwerking met de Zuiderwaterlinie Alliantie, Staatsbosbeheer, NVTL, TU Delft, Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, Waterschap Aa en Maas, Gemeente 's-Hertogenbosch, en de Provincie Noord-Brabant, multidisciplinaire ontwerpteams uit om de unieke landschappelijke kenmerken van de Henriëttewaard, als integraal onderdeel van de Zuiderwaterlinie, te verkennen. Want het watersysteem vereist creatieve inzichten om op een vernieuwende manier te worden georganiseerd. En daarmee beter voorbereid te zijn op de toekomstige water en natuur gerelateerde uitdagingen. Samen streven we naar oplossingen die niet alleen de rijke geschiedenis van de locatie respecteren, maar ook inspelen op de hedendaagse en toekomstige opgaven, zoals klimaatverandering.  

De challenge

Met deze challenge zoeken we naar ontwerpen die bijdragen aan verschillende doelen zoals: (water)veiligheid, het terugdringen van de CO2 uitstoot, het verbeteren van de waterkwaliteit en van biodiversiteit en het vergroten van de beleefbaarheid van het landschap voor fietsers en voetgangers. Daarom dagen we multidisciplinaire ontwerpteams uit: denk aan kunstenaars, (landschaps)architecten, ontwerpers, waterbouwkundigen, ecologen en erfgoeddeskundigen. Want we zijn op zoek naar innovatie, creativiteit en de kracht van verbeelding.
Meld je aan!

Deadline en meer informatie

Heb je interesse en wil je meer weten over deze design challenge en het aanmeldingsproces klik dan op Design Challenge voor meer informatie. Aanmelden voor deze design challenge / kunstopdracht kan tot en met 10 maart 2024. 

Voor vragen kun je contact opnemen met onze adviseurs:
Hermelinde van Xanten, hermelinde.vanxanten@kunstlocbrabant.nl, 06-51607243
Netty van de Kamp, netty.vandekamp@kunstlocbrabant.nl, 06-41438845

Voor Kunstenaars:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl vind je de meest uiteenlopende oproepen en andere berichten voor professionele kunstenaars en fotografen.

Kunstopdrachten, open calls, inschrijvingen voor exposities, ateliers, artist-in-residences, wedstrijden, prijzen, etc..

separator-div

Voor Opdrachtgevers:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl kunnen opdrachtgevers en overheden hun oproepen kosteloos onder de aandacht brengen bij 9000 professionele kunstenaars.

Oproepen kunnen op verzoek en tegen een geringe vergoeding nog prominenter op deze site en in onze nieuwsbrief onder de aandacht worden gebracht.

Ga naar onze pagina adverteren.

separator-div

Oproepen Voor Kunstenaars werkt samen met het Prikbord van BOK


BOK werkt samen met online Art Gallery ArtleaderActiviteiten van Oproepen voor Kunstenaars worden mede mogelijk gemaakt door het Pictoright Fonds.

Overige oproepen

Open Call 2025: Kunstproject in Amersfoort.

Open Call: Symbio Kunstprijs 2024

Artist-in-residence bij B32 in Maastricht

Open Call: Winterlicht 2024

Beeldmakers gezocht voor kennisplatform YouToo?!

Open Call Kunstinstallatie Eijsden-Margraten

Oproep voor de Bernardine de Neeve-prijs en expositie

Artist-in-residence Nieuw en Meer

Open Call: WijkMakers gezocht voor Blerickse wijk

Open Call: Residentie in Kyoto Japan

Open Call Licht bij Galerie Pouloeuff

Open Call: Als maker actief in Limburg? Ontdek de kracht van digitaal erfgoed in deze onderzoeksresidentie.

Open Call: Grafiekprijs Pim Olivier 2024

Open Call: Designer in Residence

Ballotageronde Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o.

Open Call: Expositieruimte De Tunnel

Open call ‘Bobbi’s Summer School’ bij 38CC

Open call: Amsterdam Light Festival 2025/2026

Wil jij leren lesgeven als invaldocent?

Residentie-masterclass Spacemakers #7

Open Oproep: Gevelkunstwerk in Rotterdam

Design Challenge: Ondersteboven van Water in de Henriëttewaard

Open Call Amstelveen En Plein Air!

Open Call: Forever Young

Open Call: Kunstproject voor Nieuw Poelveld