Oproepen, opdrachten en berichten voor professionele kunstenaars

Kunstenaars gezocht voor teruggave BKR-werken gemeente Brielle

donderdag 11 november 2021

De gemeente Brielle beschikt over een verzameling niet museaal kunstbezit, waaronder werk uit de Beeldende Kunstenaars Regeling (BKR). 

Van 1956 tot 1987 bestond de Beeldende Kunstenaars Regeling (BKR-regeling) welke kunstenaars in staat stelde zich volledig aan hun beroep te wijden. In ruil voor kunstwerken, die zij bij de gemeente inleverden, kregen deze kunstenaars een uitkering.

Ook in Brielle is deze regeling uitgevoerd. De gemeente heeft hierdoor een verzameling kunstwerken verworven, waarvan een grote hoeveelheid niet actief wordt gebruikt. 

De gemeente wil de kunstwerken graag weer zichtbaar maken door ze een nieuwe bestemming te geven. Voor een groot deel van de collectie kan dat het beste buiten de gemeentelijke context. Uitzonderingen hierop zijn werken die in aanmerking komen voor de collectie van het Historisch Museum Den Briel. 

Expositie en veiling 

In de Infirmerie Rozemarijnstraat 42 in Brielle zal van 8 tot en met 22 december een tijdelijke expositie georganiseerd worden voor het overige Brielse werk. Werken die niet worden opgeëist door kunstenaars of erfgenamen, zullen begin 2022 via een publieke veiling worden verkocht. De opbrengst daarvan zal ten goede komen aan een goed doel in Brielle.
Tijdens de expositie kunt u aangeven op welk werk u zou willen bieden. Dit werk zal dan in de veilingcollectie worden opgenomen en u krijgt een toegangsbewijs inclusief bodnummer voor de veiling. 

Oproep

Bent u kunstenaar en heeft u belangstelling voor teruggave van werk dat u voor de gemeente Brielle maakte in het kader van de Beeldende Kunstenaars Regeling? Dan kunt u zich binnen zes weken na verschijning van deze oproep melden bij de gemeente via het emailadres F. Nattekaas of telefoonnummer 0181 47 1314.

Teruggave geschiedt met gesloten beurs en onder de voorwaarde dat het werk niet opnieuw op de markt wordt gebracht. De ontvanger organiseert en bekostigt verpakking en transport op een vooraf vastgestelde ophaaldag. 

Voor Kunstenaars:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl vind je de meest uiteenlopende oproepen en andere berichten voor professionele kunstenaars en fotografen.

Kunstopdrachten, open calls, inschrijvingen voor exposities, ateliers, artist-in-residences, wedstrijden, prijzen, etc..

separator-div

Voor Opdrachtgevers:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl kunnen opdrachtgevers en overheden hun oproepen kosteloos onder de aandacht brengen bij 9000 professionele kunstenaars.

Oproepen kunnen op verzoek en tegen een geringe vergoeding nog prominenter op deze site en in onze nieuwsbrief onder de aandacht worden gebracht.

Ga naar onze pagina adverteren.

separator-div

Oproepen Voor Kunstenaars werkt samen met het Prikbord van BOK


Activiteiten van Oproepen voor Kunstenaars worden mede mogelijk gemaakt door het Pictoright Fonds.

Overige oproepen

Open Call IN BEELD

Silex Open Call: Pop Up Gift Shop 2022

Open Call AiR Bij de Populieren in Helmond

Open Call Stedelijk Museum Alkmaar ‘Nieuwe Vrijheidsbeelden’

Oproep: Pictoright Steunfonds 2022

Open Call: NFTPRO.ART

Residentie-masterclass Spacemakers 5

Oproep Kunstroute Pijnacker-Nootdorp

Oproep Kunstwerk Leerdam

Open Call Car Art 2022 in Zandvoort

Oproep Galerie Pouloeuff: Licht 2022

Open Call: Crisis Kunst

Oproep: Beelden aan de Hoornse kust 2022

Open Call Galatea Kunstprijs & Expositie

Oproep Amsterdam Light Festival 2022/23

Open Call: Noorderzon Art 2022

Open Oproep Publieke Codes

Vacature | Hoofd Opleiding Fine Art ArtEZ University of the Arts

Open Call GGZ Breburg Dongen en Vrouw Muskens

Open Call: Pop Up Galerie Koppelkerk

Open Call: Stroomopwaarts

Open Call Werkplaats Nieuwe Makers

Dwaasbouwers opgelet: Open Call Folly Art Norg

Open Call Expositie Kunstkijk Goeree-Overflakkee

Open Call Kunstopdracht Zwembad Zoetermeer