Oproepen, opdrachten en berichten voor professionele kunstenaars

Kunstopdracht: Een beeld van Henk Taets van Amerongen

woensdag 28 juni 2023

Stichting Landgoed Calorama in de gemeente Noordwijk (Zuid-Holland) zoekt een kunstenaar die een driedimensionaal beeld kan maken van de laatste eigenaar van buitenplaats Calorama, Henk Taets van Amerongen. Het beeld zal geplaatst worden in de historische tuin nabij het woonhuis. De foto hier boven is de plek voor het woonhuis van Landgoed Calorama waar het beeld komt te staan, met als inzet een foto van Henk Taets van Amerongen.

Achtergrond Henk Taets van Amerongen

Henk Taets van Amerongen was een man die bekend stond om zijn sterke persoonlijkheid en eigenwijze karakter. Hij was begaan met zijn medemens, had een groot hart, was emotioneel en gevoelig, hield van een bourgondische levensstijl, had een grote passie voor muziek en was tot in de kleinste details georganiseerd. 

Zijn familiehistorie was voor hem zeer belangrijk en hij had er alles voor over om deze te eren en te behouden, dat kwam onder andere tot uiting in restauraties en beheer van de historische familiebezittingen. Hij zag jacht en faunabeheer als een manier om de natuur te beschermen en te behouden voor de toekomst.

Zijn interesse voor techniek, zijn liefde voor (klassieke) auto’s waren een belangrijk onderdeel van zijn leven. Hij kwam uit een adellijk geslacht, maar wilde niet altijd als baron gezien worden, aangezien hij daar niet zelf voor gekozen had. 


Henk Taets van Amerongen kende een voorliefde voor klassieke auto's

Degenen die hem goed gekend hebben hopen dat een kunstenaar een beeld kan maken dat recht doet aan deze bijzondere man, die loyaal, respectvol en eerlijk was. 

Op onderstaande foto de plek waar het beeld van Henk Taets van Amerongen komt te staan:


De plek waar het beeld van Henk Taets van Amerongen komt te staan op Landgoed Calorama

Criteria

De criteria waaraan het beeld moet voldoen zijn heel breed. De opdrachtgever staat open voor zowel abstract als figuratief werk. Ook het materiaal dat gebruikt wordt staat vrij. Wel moet zijn karakter terug te zien zijn. Voor het kunstwerk is, inclusief ontwerp, vervaardigingskosten en plaatsen, een budget van € 15.000,- exclusief btw beschikbaar.

Procedure

Professionele beeldende kunstenaars én jonge net afgestudeerde kunstenaars worden uitgenodigd te reageren voor 1 oktober 2023. Uit de reacties worden 3 kunstenaars geselecteerd en gevraagd een schetsontwerp te maken. Daarvoor is een vergoeding beschikbaar.

Informatie en inzendingen

Inzendingen met cv en relevante en actuele informatie kunnen verzonden worden aan Judith de Haas. Meer informatie kan verkregen worden via de website Calorama en via Judith de Haas.

Voor Kunstenaars:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl vind je de meest uiteenlopende oproepen en andere berichten voor professionele kunstenaars en fotografen.

Kunstopdrachten, open calls, inschrijvingen voor exposities, ateliers, artist-in-residences, wedstrijden, prijzen, etc..

separator-div

Voor Opdrachtgevers:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl kunnen opdrachtgevers en overheden hun oproepen kosteloos onder de aandacht brengen bij 9000 professionele kunstenaars.

Oproepen kunnen op verzoek en tegen een geringe vergoeding nog prominenter op deze site en in onze nieuwsbrief onder de aandacht worden gebracht.

Ga naar onze pagina adverteren.

separator-div

Oproepen Voor Kunstenaars werkt samen met het Prikbord van BOK


BOK werkt samen met online Art Gallery ArtleaderActiviteiten van Oproepen voor Kunstenaars worden mede mogelijk gemaakt door het Pictoright Fonds.

Overige oproepen

Open Call: Forever Young

Open Call Glass Talent

Oproep artist-in-residence Nieuw en Meer

Lukida zoekt kunstenaars als invaldocent

Open Call Waag Futurelab: Digital Deal

Open Call: Toekomstdenkers

Open Call Gastatelier Vrouw Muskens

Oproep Beeldentuin Cuijk 2024

Open call: Pictura zoekt kunstenaars met lef

Oproep inschrijving Kunstschouw 2024

Gezocht: commissieleden ACBK Schiedam

Open Call: Kunst in de Buitenlucht! 🌳

Open call: Kunstenaars gezocht voor exposities in het Haute Cultuurhuis

Geef je op voor 'Maker zoekt maker'

Plannen voor beeldend kunstproject in Amersfoort indienen t/m 24 september 2023

Open call voor kunst in het Wilhelminapark Breda

Open Call AiR Helmond part II

Oproep voor fotografen door Stadsarchief Amsterdam

Atelier te huur in Ravenstein

Kunstopdracht: Een beeld van Henk Taets van Amerongen

Open Calls DNA Kunstexpeditie Dedemsvaart

Kunstopdracht Centraal Park Zoetermeer

Zuid. Open Call 2023

Gedeeld atelier te huur in Loods 6 aan het IJ in Amsterdam

Open Call ZOOkeeper #2