Oproepen, opdrachten en berichten voor professionele kunstenaars

Let op: deadline verstreken!

Kunststroming 2023, uitnodiging voor avontuurlijke kunstenaars

vrijdag 3 maart 2023

In de afgelopen jaren vond de kunstmanifestatie Kunststroming vijfmaal plaats langs de rivieren die de Krimpenerwaard begrenzen, de Lek, de Vlist en in 2021 langs de Hollandse IJssel op de grote locatie GOUDasfalt. De zesde en tevens laatste editie van Kunststroming vindt wederom plaats op het terrein van GOUDasfalt. Op deze bijzondere industriële en culturele locatie willen wij een kunstzinnige ontmoeting realiseren. De Hollandse IJssel en specifiek het grondgebied van GOUDasfalt markeren van oudsher de grens tussen de stad Gouda en de polder Krimpenerwaard. Het evenement Kunststroming 2023 vindt plaats gedurende één lang weekend, 23-24-25 juni 2023, en wordt georganiseerd door een organisatiecomité van de Vereniging Krimpener Kunstwaard en de Goudse Kunststichting Firma Van Drie.

Stel je voor: het terrein van GOUDasfalt wordt omgetoverd in een ander land, het land der verbeelding. Hier zijn geen grenzen, maar wel gebieden. Zo is er de interactieve stad, de ringweg van reflectie, het wilde woud, het plein der ambachten, laan der zinsbegoocheling, het historische hart, de herriesteeg en de smaakstraat. Elk gebied heeft zijn eigen 'inwoners' te weten kunstenaars die samen met hun werk het karakter van het gebied bepalen.

Je wordt als kunstenaar uitgenodigd om dit te realiseren. Voor alle deelnemende kunstenaars en hun werk geldt dat het werk ter plekke wordt gemaakt en/of nieuw is. Kunstenaars die zich inschrijven kunnen een kleine vergoeding ontvangen.

Hoe doe je mee? Schrijf je in via Kunstwaard 2023
Je kunt je aanmelden tot 14 maart. Kijk alvast op GOUDasfalt om een indruk te krijgen van het terrein waar je straks je creativiteit op los kunt laten!

Voor Kunstenaars:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl vind je de meest uiteenlopende oproepen en andere berichten voor professionele kunstenaars en fotografen.

Kunstopdrachten, open calls, inschrijvingen voor exposities, ateliers, artist-in-residences, wedstrijden, prijzen, etc..

separator-div

Voor Opdrachtgevers:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl kunnen opdrachtgevers en overheden hun oproepen kosteloos onder de aandacht brengen bij 9000 professionele kunstenaars.

Oproepen kunnen op verzoek en tegen een geringe vergoeding nog prominenter op deze site en in onze nieuwsbrief onder de aandacht worden gebracht.

Ga naar onze pagina adverteren.

separator-div

Oproepen Voor Kunstenaars werkt samen met het Prikbord van BOK


BOK werkt samen met online Art Gallery ArtleaderActiviteiten van Oproepen voor Kunstenaars worden mede mogelijk gemaakt door het Pictoright Fonds.

Overige oproepen

Open Call: Forever Young

Open Call Glass Talent

Oproep artist-in-residence Nieuw en Meer

Lukida zoekt kunstenaars als invaldocent

Open Call Waag Futurelab: Digital Deal

Open Call: Toekomstdenkers

Open Call Gastatelier Vrouw Muskens

Oproep Beeldentuin Cuijk 2024

Open call: Pictura zoekt kunstenaars met lef

Oproep inschrijving Kunstschouw 2024

Gezocht: commissieleden ACBK Schiedam

Open Call: Kunst in de Buitenlucht! 🌳

Open call: Kunstenaars gezocht voor exposities in het Haute Cultuurhuis

Geef je op voor 'Maker zoekt maker'

Plannen voor beeldend kunstproject in Amersfoort indienen t/m 24 september 2023

Open call voor kunst in het Wilhelminapark Breda

Open Call AiR Helmond part II

Oproep voor fotografen door Stadsarchief Amsterdam

Atelier te huur in Ravenstein

Kunstopdracht: Een beeld van Henk Taets van Amerongen

Open Calls DNA Kunstexpeditie Dedemsvaart

Kunstopdracht Centraal Park Zoetermeer

Zuid. Open Call 2023

Gedeeld atelier te huur in Loods 6 aan het IJ in Amsterdam

Open Call ZOOkeeper #2