Oproepen, opdrachten en berichten voor professionele kunstenaars

Let op: deadline verstreken!

Kunststroming 2023, uitnodiging voor avontuurlijke kunstenaars

vrijdag 3 maart 2023

In de afgelopen jaren vond de kunstmanifestatie Kunststroming vijfmaal plaats langs de rivieren die de Krimpenerwaard begrenzen, de Lek, de Vlist en in 2021 langs de Hollandse IJssel op de grote locatie GOUDasfalt. De zesde en tevens laatste editie van Kunststroming vindt wederom plaats op het terrein van GOUDasfalt. Op deze bijzondere industriële en culturele locatie willen wij een kunstzinnige ontmoeting realiseren. De Hollandse IJssel en specifiek het grondgebied van GOUDasfalt markeren van oudsher de grens tussen de stad Gouda en de polder Krimpenerwaard. Het evenement Kunststroming 2023 vindt plaats gedurende één lang weekend, 23-24-25 juni 2023, en wordt georganiseerd door een organisatiecomité van de Vereniging Krimpener Kunstwaard en de Goudse Kunststichting Firma Van Drie.

Stel je voor: het terrein van GOUDasfalt wordt omgetoverd in een ander land, het land der verbeelding. Hier zijn geen grenzen, maar wel gebieden. Zo is er de interactieve stad, de ringweg van reflectie, het wilde woud, het plein der ambachten, laan der zinsbegoocheling, het historische hart, de herriesteeg en de smaakstraat. Elk gebied heeft zijn eigen 'inwoners' te weten kunstenaars die samen met hun werk het karakter van het gebied bepalen.

Je wordt als kunstenaar uitgenodigd om dit te realiseren. Voor alle deelnemende kunstenaars en hun werk geldt dat het werk ter plekke wordt gemaakt en/of nieuw is. Kunstenaars die zich inschrijven kunnen een kleine vergoeding ontvangen.

Hoe doe je mee? Schrijf je in via Kunstwaard 2023
Je kunt je aanmelden tot 14 maart. Kijk alvast op GOUDasfalt om een indruk te krijgen van het terrein waar je straks je creativiteit op los kunt laten!

Voor Kunstenaars:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl vind je de meest uiteenlopende oproepen en andere berichten voor professionele kunstenaars en fotografen.

Kunstopdrachten, open calls, inschrijvingen voor exposities, ateliers, artist-in-residences, wedstrijden, prijzen, etc..

separator-div

Voor Opdrachtgevers:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl kunnen opdrachtgevers en overheden hun oproepen kosteloos onder de aandacht brengen bij 9000 professionele kunstenaars.

Oproepen kunnen op verzoek en tegen een geringe vergoeding nog prominenter op deze site en in onze nieuwsbrief onder de aandacht worden gebracht.

Ga naar onze pagina adverteren.

separator-div

Oproepen Voor Kunstenaars werkt samen met het Prikbord van BOK


BOK werkt samen met online Art Gallery ArtleaderActiviteiten van Oproepen voor Kunstenaars worden mede mogelijk gemaakt door het Pictoright Fonds.

Overige oproepen

Open Call Museum Heerenveen

Open Call 2025: Kunstproject in Amersfoort.

Open Call: Symbio Kunstprijs 2024

Artist-in-residence bij B32 in Maastricht

Open Call: Winterlicht 2024

Beeldmakers gezocht voor kennisplatform YouToo?!

Open Call Kunstinstallatie Eijsden-Margraten

Oproep voor de Bernardine de Neeve-prijs en expositie

Artist-in-residence Nieuw en Meer

Open Call: WijkMakers gezocht voor Blerickse wijk

Open Call: Residentie in Kyoto Japan

Open Call Licht bij Galerie Pouloeuff

Open Call: Als maker actief in Limburg? Ontdek de kracht van digitaal erfgoed in deze onderzoeksresidentie.

Open Call: Grafiekprijs Pim Olivier 2024

Open Call: Designer in Residence

Ballotageronde Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o.

Open Call: Expositieruimte De Tunnel

Open call ‘Bobbi’s Summer School’ bij 38CC

Open call: Amsterdam Light Festival 2025/2026

Wil jij leren lesgeven als invaldocent?

Residentie-masterclass Spacemakers #7

Open Oproep: Gevelkunstwerk in Rotterdam

Design Challenge: Ondersteboven van Water in de Henriëttewaard

Open Call Amstelveen En Plein Air!

Open Call: Forever Young