Oproepen, opdrachten en berichten voor professionele kunstenaars

Nieuwe site laten bouwen? 50% lening, 50% gift!

zaterdag 3 september 2022

Nieuwe website? Maak het mogelijk met Fonds Kwadraat en het Mondriaan Fonds
50% lening, 50% gift 

Een investering in een goede website is een investering in jezelf en je beroepspraktijk. Via je website laat je zien wie je bent en wat je doet. Als je er ook voor zorgt dat je website goed vindbaar is, bereik je een groter en breder publiek. 

Voor beeldend kunstenaars die een nieuwe website willen laten maken of een bestaande website willen laten aanpassen, hebben het Mondriaan Fonds en Fonds Kwadraat de handen ineengeslagen. Voor de financiering van een nieuwe site en de aanpassing van een bestaande site kun je vanaf heden en zolang het budget het toestaat de helft van het begrote totaalbedrag rentevrij lenen bij Fonds Kwadraat. De andere helft krijg je als gift van het Mondriaan Fonds. 

Hoe het werkt 

De procedure is eenvoudig: in 7 stappen vraag je het bedrag voor je website aan bij Fonds Kwadraat. Belangrijk is dat je een gespecificeerde begroting met offertes toevoegt. Als je aanvraag wordt toegekend door Fonds Kwadraat, dan ontvang je een overeenkomst voor de lening. Deze lening is de helft van het toegekende bedrag. De andere helft is een gift van het Mondriaan Fonds. 

Voorbeeld

Stel dat je nieuwe website € 4.000 kost. Je vraagt dit bedrag aan bij Fonds Kwadraat. Bij goedkeuring van je aanvraag sluit je een rentevrije lening af van € 2.000 en ontvang je € 2.000 als gift van het Mondriaan Fonds. De lening los je af in maandelijkse termijnen. Bij een lening van € 2.000 is de aflossing € 76,92 per maand gedurende 26 maanden. Je kan maximaal een bedrag van € 8.000 aanvragen. Kijk hier voor de aflossingen van alle bedragen.

Aanvragen

Fonds Kwadraat heeft 5 aanvraagrondes per jaar*. De deadlines zijn 18 september en 13 november 2022, 22 januari, 19 maart en 14 mei 2023. De aanvraag verloopt via Fonds Kwadraat.

Belangrijk

  • De regeling is bestemd voor beeldend kunstenaars die minimaal 1 jaar professioneel werkzaam zijn in Nederland. Dat betekent dat de kunstenaar artistiek inhoudelijk actief en ingebed is in de professionele beeldende kunst in Nederland. 
  • De regeling kan gebruikt worden voor zowel het maken van nieuwe website als het maken van substantiële aanpassingen voor een bestaande website.
  • Er kunnen geen aanvragen worden ingediend die betrekking hebben op het gebruik van social media indien je niet beschikt over een website.
  • Bij de beoordeling van de aanvragen let de commissie van Fonds Kwadraat op:
  • Professionaliteit (CV)
  • Kwaliteit van je werk
  • Haalbaarheid
  • Financiële verantwoording van de kosten aan de hand van meegestuurde offertes

Aanvragen van beeldend kunstenaars die de afgelopen 12 maanden een subsidie van het Mondriaan Fonds hebben ontvangen, hoeven niet te worden getoetst door een commissie van Fonds Kwadraat. 

Voor Kunstenaars:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl vind je de meest uiteenlopende oproepen en andere berichten voor professionele kunstenaars en fotografen.

Kunstopdrachten, open calls, inschrijvingen voor exposities, ateliers, artist-in-residences, wedstrijden, prijzen, etc..

separator-div

Voor Opdrachtgevers:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl kunnen opdrachtgevers en overheden hun oproepen kosteloos onder de aandacht brengen bij 9000 professionele kunstenaars.

Oproepen kunnen op verzoek en tegen een geringe vergoeding nog prominenter op deze site en in onze nieuwsbrief onder de aandacht worden gebracht.

Ga naar onze pagina adverteren.

separator-div

Oproepen Voor Kunstenaars werkt samen met het Prikbord van BOK


Activiteiten van Oproepen voor Kunstenaars worden mede mogelijk gemaakt door het Pictoright Fonds.

Overige oproepen

Open Call Presentatie Volten X

Oproep Beeldentuin Cuijk 2023

Oproep Kunstevenement KUNZfetti 2023

Open Call voor tentoonstelling Watersnoodmuseum

Oproep: Inschrijving voor Kunstschouw 2023

Oproep: Aanmelding Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o.

Call for artists: paper transformation

Maker zoekt maker. Voor jonge kunstenaars

Oproep: KunstKijk Goeree-Overflakkee

Pakje Kunst Flevoland zoekt nieuwe kunstenaars

Nieuwe site laten bouwen? 50% lening, 50% gift!

Garage Rotterdam Prijs voor jonge curatoren

Call for Concepts! Amsterdam Light Festival

Kunstenaars gezocht voor kunstopdracht Nieuw Calslagen

Open Call voor de Tuinen van Mien Ruys

Open Call voor buitententoonstelling In het begin: een ode aan de natuur

OPEN CALL 2023: plannen voor beeldend kunstproject in Amersfoort

Open Call: Beeld Teun de Jager

Amsterdam Museum zoekt kunstenaars voor 2e editie Refresh Amsterdam

Open Call: Doe mee met Amstelveen En Plein Air

Open Call IN BEELD

Silex Open Call: Pop Up Gift Shop 2022

Open Call Stedelijk Museum Alkmaar ‘Nieuwe Vrijheidsbeelden’

Oproep: Pictoright Steunfonds 2022

Open Call: NFTPRO.ART