Oproepen, opdrachten en berichten voor professionele kunstenaars

Let op: deadline verstreken!

Open call ‘Bobbi’s Summer School’ bij 38CC

dinsdag 5 maart 2024

Omarmt jouw werk de kunst van verveling en nutteloosheid? Ben je maximaal 3 jaar geleden afgestudeerd aan een kunstacademie? Meld je dan aan voor ‘Bobbi’s Summer School’ bij 38CC!

38CC nodigt de jonge Delftse kunstenaar Bobbi Cleij opnieuw uit als curator van de tweede editie van de ‘Summer School’. Samen met een selectie jonge makers zal zij, onder begeleiding van curatoren Jip Hinten en Coen de Jong, een tentoonstelling in Expositieruimte 38CC organiseren. Deze duurt van 13 juli tot en met 8 september 2024. 

Naast de tentoonstelling worden tijdens ‘Bobbi’s Summer School’ verschillende workshops gerealiseerd en aangeboden, voor en door de deelnemende kunstenaars. De invulling van de workshops wordt in overleg met de deelnemers bepaald.  Ook wordt er speciaal voor de deelnemende kunstenaars een masterclass georganiseerd. De deadline is 12 april 2024.  

Over 38CC

Expositieruimte 38CC presenteert hedendaagse kunst en ondersteunt daarbij kunstenaars in de ontwikkeling van nieuw werk. Jaarlijks zijn er vijf tentoonstellingen te zien in het bijzondere pand in het historisch centrum van Delft. In 2022 startte het nieuwe programma, het Museum van het Alsof, waarin 38CC de rol van fictie in kunst, wetenschap en samenleving belicht met tentoonstellingen en activiteiten. Voor meer informatie: Open Call 38CC

Over Bobbi Cleij

Bobbi Cleij (25), geboren in Delft, is in 2022 afgestudeerd  aan de St. Joost Academie Breda als autonoom beeldend kunstenaar. Met haar keramische werken vereeuwigt ze de vluchtige dagelijkse momenten. Haar beelden zijn herkenbaar, vrolijk en toegankelijk. 

Met haar werk verbeeldt ze haar verwondering over het alledaagse. De momenten die ons vaak niet meer opvallen omdat ze door routine gewoon lijken geworden. Juist wanneer iets gaat zoals het niet ‘hoort’, vallen deze weer op. Deze momenten houdt Bobbi vast door ze te tekenen, te fotograferen, te kleien en te verwerken in een Cyanotype. Ze wil laten zien dat juist die momenten magisch en bijzonder zijn. 

Voor Kunstenaars:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl vind je de meest uiteenlopende oproepen en andere berichten voor professionele kunstenaars en fotografen.

Kunstopdrachten, open calls, inschrijvingen voor exposities, ateliers, artist-in-residences, wedstrijden, prijzen, etc..

separator-div

Voor Opdrachtgevers:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl kunnen opdrachtgevers en overheden hun oproepen kosteloos onder de aandacht brengen bij 9000 professionele kunstenaars.

Oproepen kunnen op verzoek en tegen een geringe vergoeding nog prominenter op deze site en in onze nieuwsbrief onder de aandacht worden gebracht.

Ga naar onze pagina adverteren.

separator-div

Oproepen Voor Kunstenaars werkt samen met het Prikbord van BOK


BOK werkt samen met online Art Gallery ArtleaderActiviteiten van Oproepen voor Kunstenaars worden mede mogelijk gemaakt door het Pictoright Fonds.

Overige oproepen

Open Call: Residentie in Kyoto Japan

Open Call Licht bij Galerie Pouloeuff

Open Call: Als maker actief in Limburg? Ontdek de kracht van digitaal erfgoed in deze onderzoeksresidentie.

Open Call: Grafiekprijs Pim Olivier 2024

Open Call: Designer in Residence

Ballotageronde Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o.

Open Call: Expositieruimte De Tunnel

Open call ‘Bobbi’s Summer School’ bij 38CC

Open call: Amsterdam Light Festival 2025/2026

Wil jij leren lesgeven als invaldocent?

Residentie-masterclass Spacemakers #7

Open Oproep: Gevelkunstwerk in Rotterdam

Design Challenge: Ondersteboven van Water in de Henriëttewaard

Open Call Amstelveen En Plein Air!

Open Call: Forever Young

Open Call: Kunstproject voor Nieuw Poelveld

Open Call: De Arcade

Open Call: Folly Art Norg 2024

Oproep kunstprojecten langs de Airborne wandeltocht

Open Call Glass Talent

Oproep artist-in-residence Nieuw en Meer

Lukida zoekt kunstenaars als invaldocent

Open Call Waag Futurelab: Digital Deal

Open Call: Toekomstdenkers

Open Call Gastatelier Vrouw Muskens