Oproepen, opdrachten en berichten voor professionele kunstenaars

Open Call Gastatelier Vrouw Muskens

vrijdag 17 november 2023

Stichting Gastatelier Vrouw Muskens biedt ook komend jaar weer vier kunstenaars de gelegenheid om vijf weken lang te werken in het gastatelier en te verblijven bij GGz-Breburg of stichting Mijzo in Dongen. In de periode van april tot en met juni kan een professionele kunstenaar op deze manier in contact komen met de geestelijke gezondheidszorg en het ateliercomplex van Vrouw Muskens in de voormalige leerlooierij aan de Donge.

Bij GGz-Breburg is de kunstenaar te gast op de afdeling Dongekant, hier verblijven cliënten met ernstige chronische psychiatrische problematiek. Bij stichting Mijzo vindt de residentie plaats op de afdeling Kamillehof, een afdeling speciaal voor cliënten met grontopsyiatrische problemen. De kunstenaars worden onderdeel van deze leefomgeving doordat ze op de afdeling ontbijten, avondeten en overnachten.

Ruimte en tijd voor autonoom werk

In het atelier van Vrouw Muskens krijgen de residenten ruimte en tijd voor autonoom werk. Aan het vrijblijvende en spontane karakter hechten wij grote waarde, echter verwachten wij van de gastkunstenaars een proactieve en zelfstandige werkhouding. De gastkunstenaars organiseren samen met het collectief Vrouw Muskens een afsluitende groepsexpositie op zondag 30 juni 2024. 

Positieve impact van kunst

Naast het autonome werk is het de uitdaging voor de kunstenaar om een betekenisvolle bijdrage te leveren aan de cliënten en/of het personeel van de instelling. Hoe kan kunst een positieve impact hebben op de kwaliteit van leven en vernieuwing brengen binnen de geestelijke gezondheidszorg? 

Voor iedere gastkunstenaar is er een honorarium en materiaalvergoeding beschikbaar. Elke kunstenaar is van harte uitgenodigd om te reageren op deze Open Call tot en met 31 december 2023. Meer informatie: Open call Vrouw Muskens

Voor Kunstenaars:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl vind je de meest uiteenlopende oproepen en andere berichten voor professionele kunstenaars en fotografen.

Kunstopdrachten, open calls, inschrijvingen voor exposities, ateliers, artist-in-residences, wedstrijden, prijzen, etc..

separator-div

Voor Opdrachtgevers:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl kunnen opdrachtgevers en overheden hun oproepen kosteloos onder de aandacht brengen bij 9000 professionele kunstenaars.

Oproepen kunnen op verzoek en tegen een geringe vergoeding nog prominenter op deze site en in onze nieuwsbrief onder de aandacht worden gebracht.

Ga naar onze pagina adverteren.

separator-div

Oproepen Voor Kunstenaars werkt samen met het Prikbord van BOK


BOK werkt samen met online Art Gallery ArtleaderActiviteiten van Oproepen voor Kunstenaars worden mede mogelijk gemaakt door het Pictoright Fonds.

Overige oproepen

Open Call: Forever Young

Open Call Glass Talent

Oproep artist-in-residence Nieuw en Meer

Lukida zoekt kunstenaars als invaldocent

Open Call Waag Futurelab: Digital Deal

Open Call: Toekomstdenkers

Open Call Gastatelier Vrouw Muskens

Oproep Beeldentuin Cuijk 2024

Open call: Pictura zoekt kunstenaars met lef

Oproep inschrijving Kunstschouw 2024

Gezocht: commissieleden ACBK Schiedam

Open Call: Kunst in de Buitenlucht! 🌳

Open call: Kunstenaars gezocht voor exposities in het Haute Cultuurhuis

Geef je op voor 'Maker zoekt maker'

Plannen voor beeldend kunstproject in Amersfoort indienen t/m 24 september 2023

Open call voor kunst in het Wilhelminapark Breda

Open Call AiR Helmond part II

Oproep voor fotografen door Stadsarchief Amsterdam

Atelier te huur in Ravenstein

Kunstopdracht: Een beeld van Henk Taets van Amerongen

Open Calls DNA Kunstexpeditie Dedemsvaart

Kunstopdracht Centraal Park Zoetermeer

Zuid. Open Call 2023

Gedeeld atelier te huur in Loods 6 aan het IJ in Amsterdam

Open Call ZOOkeeper #2