Oproepen, opdrachten en berichten voor professionele kunstenaars

Open Call Museum Heerenveen

woensdag 10 juli 2024

De tentoonstelling 100 jaar is niets!, over het leven en werk van Louis Le Roy vindt plaats van 26 oktober 2024 t/m 2 februari 2025 in Museum Heerenveen. Hiervoor schrijft het museum een open call uit voor kunstenaars uit verschillende disciplines die werken aan de thema’s proceskunst, het ecokathedrale denken en/of de samenwerking tussen mens en natuur. 

Kunstenaars die mee kunnen doen aan de open call

Museum Heerenveen is op zoek naar geëngageerde beeldend kunstenaars uit verschillende disciplines die hun werk willen tonen op de tentoonstelling over het ecokathedrale denken van Louis le Roy. Of je schildert, installaties maakt, werkt met video, geluid of performances, de organisatie staat overal voor open. Je werk kan in het museum of in één van onze buitenruimtes geëxposeerd worden. Iedere beeldend kunstenaar die de beeldende kunst beroepsmatig uitoefent kan meedoen, ongeacht leeftijd. Belangrijk is dat je met jouw werk museumbezoekers een nieuwe kijk op het thema geeft.

Thema: Ecokathedrale denken

Kunstenaar Louis (Guillaume) le Roy zette met zijn 'Le Roy tuin' in Heerenveen en de Ecokathedraal in Mildam een experimentele manier van denken over hoe om te gaan met de natuur op de kaart. Precies 100 jaar na zijn geboorte blijven zijn vooruitstrevende ideeën inspireren en zetten deze aan tot actie. 

Zijn pleidooi voor de duurzame creatieve interactie tussen planten, dieren en de mens rekt niet alleen de grenzen van de kunst op; hij loopt ook vooruit op het ecologische denken van vandaag. 

Met deze open call worden hedendaagse kunstenaars uitgedaagd om zich te laten inspireren door het ecokathedrale denken en hun artistieke visie daarop te ontwikkelen. Het filosofische en culturele karakter van het ecokathedrale denken geeft kunstenaars de ruimte. De ingezonden werken verbeelden de duurzame interactie tussen mens en natuur, nu en/of in de toekomst. De deadline is 15 juli 2024. Voor voorwaarden en honorarium, lees verder op de site van Museum Heerenveen.

Voor Kunstenaars:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl vind je de meest uiteenlopende oproepen en andere berichten voor professionele kunstenaars en fotografen.

Kunstopdrachten, open calls, inschrijvingen voor exposities, ateliers, artist-in-residences, wedstrijden, prijzen, etc..

separator-div

Voor Opdrachtgevers:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl kunnen opdrachtgevers en overheden hun oproepen kosteloos onder de aandacht brengen bij 9000 professionele kunstenaars.

Oproepen kunnen op verzoek en tegen een geringe vergoeding nog prominenter op deze site en in onze nieuwsbrief onder de aandacht worden gebracht.

Ga naar onze pagina adverteren.

separator-div

Oproepen Voor Kunstenaars werkt samen met het Prikbord van BOK


BOK werkt samen met online Art Gallery ArtleaderActiviteiten van Oproepen voor Kunstenaars worden mede mogelijk gemaakt door het Pictoright Fonds.

Overige oproepen

Open Call Museum Heerenveen

Open Call 2025: Kunstproject in Amersfoort.

Open Call: Symbio Kunstprijs 2024

Artist-in-residence bij B32 in Maastricht

Open Call: Winterlicht 2024

Beeldmakers gezocht voor kennisplatform YouToo?!

Open Call Kunstinstallatie Eijsden-Margraten

Oproep voor de Bernardine de Neeve-prijs en expositie

Artist-in-residence Nieuw en Meer

Open Call: WijkMakers gezocht voor Blerickse wijk

Open Call: Residentie in Kyoto Japan

Open Call Licht bij Galerie Pouloeuff

Open Call: Als maker actief in Limburg? Ontdek de kracht van digitaal erfgoed in deze onderzoeksresidentie.

Open Call: Grafiekprijs Pim Olivier 2024

Open Call: Designer in Residence

Ballotageronde Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o.

Open Call: Expositieruimte De Tunnel

Open call ‘Bobbi’s Summer School’ bij 38CC

Open call: Amsterdam Light Festival 2025/2026

Wil jij leren lesgeven als invaldocent?

Residentie-masterclass Spacemakers #7

Open Oproep: Gevelkunstwerk in Rotterdam

Design Challenge: Ondersteboven van Water in de Henriëttewaard

Open Call Amstelveen En Plein Air!

Open Call: Forever Young