Oproepen, opdrachten en berichten voor professionele kunstenaars

Let op: deadline verstreken!

Open Call Residentie Drawing Centre Diepenheim

donderdag 4 mei 2023

Wil je als kunstenaar of collectief in Diepenheim het experiment aangaan en buiten de kaders van de traditionele tekenkunst treden? En wil je onderzoeken hoe we complexe vraagstukken op nieuwe manieren kunnen benaderen door te tekenen? Reageer dan op onderstaande open call.

Residentie van drie maanden in Diepenheim

Voor de periode van 1 september t/m 30 november 2023 nodigt Drawing Centre Diepenheim, in samenwerking met Borderland Residencies, een kunstenaar of collectief uit om drie maanden bij Drawing Centre Diepenheim te werken en te verblijven. Hiervoor wordt het grote tentoonstellingsgebouw (290 m2) met twee verdiepingen beschikbaar gesteld als werkplek waarin nieuw werk kan worden ontwikkeld en gepresenteerd dat resoneert met de omgeving en gemeenschap van Diepenheim. 

Werkproces en eindresultaat

Het Drawing Centre hecht waarde aan het gehele werkproces, niet alleen het eindresultaat. Gedurende een deel van de residentieperiode stelt Diepenheim daarom van vrijdag t/m zondag het tentoonstellingsgebouw open voor publiek om het werkproces van de kunstenaar(s) te volgen.

Projectvoorstellen

Drawing Centre Diepenheim ontvangt graag projectvoorstellen die: het traditionele domein van tekenen ter discussie stellen, radicaal experiment omarmen en onconventionele werkprocessen onderzoeken; een verbinding aangaan met de omgeving en gemeenschap van Diepenheim; een belangrijke bijdrage leveren aan de praktijk, onderzoek en ontwikkeling van de kunstenaar(s); het artistieke werkproces inzichtelijk en toegankelijk maken voor het publiek; de uitvoering en haalbaarheid van het projectvoorstel overtuigend demonstreren, bijvoorbeeld met behulp van schetsen of afbeeldingen.

Atelier en tentoonstellingsruimte

Drawing Centre Diepenheim biedt o.a. een groot atelier (70 m2) en tentoonstellingsgebouw (290 m2), een gastenverblijf met basisfaciliteiten en artistiek-inhoudelijke begeleiding een bijdrage voor kosten van levensonderhoud; een uitgebreid programma van Borderland Residencies gericht op kennisuitwisseling, netwerken en verdieping van de artistieke praktijk; reis- en materiaalkosten à 3.000 euro excl. btw (gebaseerd op 1.000 euro excl. btw per maand). NB. een hoger bedrag voor een collectief is bespreekbaar. 


De deadline is 31 mei 2023. Lees er meer over op de website van Drawing Centre Diepenheim.

Voor Kunstenaars:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl vind je de meest uiteenlopende oproepen en andere berichten voor professionele kunstenaars en fotografen.

Kunstopdrachten, open calls, inschrijvingen voor exposities, ateliers, artist-in-residences, wedstrijden, prijzen, etc..

separator-div

Voor Opdrachtgevers:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl kunnen opdrachtgevers en overheden hun oproepen kosteloos onder de aandacht brengen bij 9000 professionele kunstenaars.

Oproepen kunnen op verzoek en tegen een geringe vergoeding nog prominenter op deze site en in onze nieuwsbrief onder de aandacht worden gebracht.

Ga naar onze pagina adverteren.

separator-div

Oproepen Voor Kunstenaars werkt samen met het Prikbord van BOK


BOK werkt samen met online Art Gallery ArtleaderActiviteiten van Oproepen voor Kunstenaars worden mede mogelijk gemaakt door het Pictoright Fonds.

Overige oproepen

Plannen voor beeldend kunstproject in Amersfoort indienen t/m 24 september 2023

Open Call ZOOkeeper #2

Open Call: Lichtexpositie Galerie Pouloeuff

Open Call Residentie Drawing Centre Diepenheim

Kunstopdracht 'Thijssehuis'

Open Call: Amsterdam Light Festival 2024/2025

Residentie-masterclass Spacemakers 6

Open Call Grafiekprijs Pim Olivier 2023

Open Call: Kunstenaars gezocht voor Project ©unst!

Open Call ZOOkeeper

Kunststroming 2023, uitnodiging voor avontuurlijke kunstenaars

Open Call: Beelden aan de Hoornse kust 2023

Open Call Bosch Parade 2024

Open Call Jubileum Boekmanstichting

Open Call Kunstpunt CARÉ voor Limburgers (BE/NL)

Kunstenaar gezocht voor kunstopdracht Wijk Schoenmakershoek in Etten-Leur

Open Call ManiVesta 2023

Open call: ballotage kunstenaarsvereniging Hoorn e.o.

Stichting Scarabee Artborne zoekt kunstenaars

Open call Prix de Rome Beeldende Kunst 2023

Open Call: Folly Art Norg 2023

Vrouw Muskens Open Call

Oproep: ontwerp een borstbeeld van Ab Wit

Kunstenaars gezocht voor EU project in Eems-Dollard

Oproep Galateaprijs 2023