Oproepen, opdrachten en berichten voor professionele kunstenaars

Let op: deadline verstreken!

Open Call Residentie Drawing Centre Diepenheim

donderdag 4 mei 2023

Wil je als kunstenaar of collectief in Diepenheim het experiment aangaan en buiten de kaders van de traditionele tekenkunst treden? En wil je onderzoeken hoe we complexe vraagstukken op nieuwe manieren kunnen benaderen door te tekenen? Reageer dan op onderstaande open call.

Residentie van drie maanden in Diepenheim

Voor de periode van 1 september t/m 30 november 2023 nodigt Drawing Centre Diepenheim, in samenwerking met Borderland Residencies, een kunstenaar of collectief uit om drie maanden bij Drawing Centre Diepenheim te werken en te verblijven. Hiervoor wordt het grote tentoonstellingsgebouw (290 m2) met twee verdiepingen beschikbaar gesteld als werkplek waarin nieuw werk kan worden ontwikkeld en gepresenteerd dat resoneert met de omgeving en gemeenschap van Diepenheim. 

Werkproces en eindresultaat

Het Drawing Centre hecht waarde aan het gehele werkproces, niet alleen het eindresultaat. Gedurende een deel van de residentieperiode stelt Diepenheim daarom van vrijdag t/m zondag het tentoonstellingsgebouw open voor publiek om het werkproces van de kunstenaar(s) te volgen.

Projectvoorstellen

Drawing Centre Diepenheim ontvangt graag projectvoorstellen die: het traditionele domein van tekenen ter discussie stellen, radicaal experiment omarmen en onconventionele werkprocessen onderzoeken; een verbinding aangaan met de omgeving en gemeenschap van Diepenheim; een belangrijke bijdrage leveren aan de praktijk, onderzoek en ontwikkeling van de kunstenaar(s); het artistieke werkproces inzichtelijk en toegankelijk maken voor het publiek; de uitvoering en haalbaarheid van het projectvoorstel overtuigend demonstreren, bijvoorbeeld met behulp van schetsen of afbeeldingen.

Atelier en tentoonstellingsruimte

Drawing Centre Diepenheim biedt o.a. een groot atelier (70 m2) en tentoonstellingsgebouw (290 m2), een gastenverblijf met basisfaciliteiten en artistiek-inhoudelijke begeleiding een bijdrage voor kosten van levensonderhoud; een uitgebreid programma van Borderland Residencies gericht op kennisuitwisseling, netwerken en verdieping van de artistieke praktijk; reis- en materiaalkosten à 3.000 euro excl. btw (gebaseerd op 1.000 euro excl. btw per maand). NB. een hoger bedrag voor een collectief is bespreekbaar. 


De deadline is 31 mei 2023. Lees er meer over op de website van Drawing Centre Diepenheim.

Voor Kunstenaars:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl vind je de meest uiteenlopende oproepen en andere berichten voor professionele kunstenaars en fotografen.

Kunstopdrachten, open calls, inschrijvingen voor exposities, ateliers, artist-in-residences, wedstrijden, prijzen, etc..

separator-div

Voor Opdrachtgevers:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl kunnen opdrachtgevers en overheden hun oproepen kosteloos onder de aandacht brengen bij 9000 professionele kunstenaars.

Oproepen kunnen op verzoek en tegen een geringe vergoeding nog prominenter op deze site en in onze nieuwsbrief onder de aandacht worden gebracht.

Ga naar onze pagina adverteren.

separator-div

Oproepen Voor Kunstenaars werkt samen met het Prikbord van BOK


BOK werkt samen met online Art Gallery ArtleaderActiviteiten van Oproepen voor Kunstenaars worden mede mogelijk gemaakt door het Pictoright Fonds.

Overige oproepen

Open call: Amsterdam Light Festival 2025/2026

Wil jij leren lesgeven als invaldocent?

Residentie-masterclass Spacemakers #7

Open Oproep: Gevelkunstwerk in Rotterdam

Design Challenge: Ondersteboven van Water in de Henriëttewaard

Open Call Amstelveen En Plein Air!

Open Call: Forever Young

Open Call: Kunstproject voor Nieuw Poelveld

Open Call: De Arcade

Open Call: Folly Art Norg 2024

Oproep kunstprojecten langs de Airborne wandeltocht

Open Call Glass Talent

Oproep artist-in-residence Nieuw en Meer

Lukida zoekt kunstenaars als invaldocent

Open Call Waag Futurelab: Digital Deal

Open Call: Toekomstdenkers

Open Call Gastatelier Vrouw Muskens

Oproep Beeldentuin Cuijk 2024

Open call: Pictura zoekt kunstenaars met lef

Oproep inschrijving Kunstschouw 2024

Gezocht: commissieleden ACBK Schiedam

Open Call: Kunst in de Buitenlucht! 🌳

Open call: Kunstenaars gezocht voor exposities in het Haute Cultuurhuis

Geef je op voor 'Maker zoekt maker'

Plannen voor beeldend kunstproject in Amersfoort indienen t/m 24 september 2023