Oproepen, opdrachten en berichten voor professionele kunstenaars

Open Call: Symbio Kunstprijs 2024

vrijdag 7 juni 2024

Stichting Symbio organiseert voor de derde keer de Symbio Kunstprijs via een open call. De stichting nodigt beeldend kunstenaars uit die nieuwe perspectieven kunnen bieden op ingewortelde tradities. Makers die de durf hebben om een beeld te schetsen van een wereld in transitie naar een duurzame toekomst. 

 

Samenwerking Oerol Festival en Arcadia-Paradys

Deze open call is een samenwerking tussen Stichting Symbio, Oerol Festival en Arcadia-Paradys. Het winnende werk wordt in juni 2025 gedurende tien dagen gepresenteerd tijdens Oerol op Terschelling. Daarna is het tot en met eind augustus 2025 te zien op de internationale beeldende kunsttentoonstelling Paradys in Leeuwarden, deel uitmakend van Arcadia 2025. Bij de beoordeling van de inzendingen wordt meegenomen hoe en in welke mate het ontwerp zich verhoudt tot de bijzondere locatie op Oerol, maar ook in welke mate het werk verplaatst en/of opnieuw te realiseren valt in Paradys. Hierover wordt vanzelfsprekend overlegd met de winnende kunstenaar.

Vakjury

De vakjury bestaat uit Marin de Boer (creative producer Expedition program Oerol), Jan Pieter Ekker (chef kunstredactie van Het Parool), Hans den Hartog Jager (kunstcriticus en artistic director Paradys 2025), Judith Spijksma (conservator Moderne Kunst van het Fries Museum) en Zoro Feigl (beeldend kunstenaar). Namens Stichting Symbio maken ook Hein de Graaf (beeldend kunstenaar) en Gemma Reuten (voorzitter) deel uit van de jury. Coördinator is Marijke Tiemersma (Hollandse Luchten).

De prijs 

Naast alle exposure op beide evenementen bestaat de prijs uit twee geldbedragen: een bedrag van €7.500,- als kunstenaarshonorarium en een bedrag van maximaal €15.000,- voor de realisatie van het kunstwerk. Beide bedragen zijn inclusief btw. De locatie, tijdsduur en het moment van het te realiseren kunstwerk of -project valt onder de verantwoordelijkheid van Stichting Symbio. Bij de inzending dient een projectplan te worden opgenomen met daarbij een begroting inclusief realisatiekosten en honorarium. Zie verder onder voorwaarden.

Sluitingsdatum  

Inzendingen kunnen tot 1 november 2024 worden ingezonden. Inzendingen die ná 1 november 2024 binnen komen, worden niet meegenomen. 

Begeleiding van de kunstenaar(s)

De ontwerper van het winnende werk wordt gedurende het realisatieproces door Stichting Symbio, Oerol Festival en Arcadia-Paradys inhoudelijk, artistiek en productioneel begeleid.​

Meer informatie

Wil je contact over de Symbio Kunstprijs mail of bel dan met Marijke Tiemersma, coördinator Symbio Kunstprijs: of (0031) 0651366709.  

Voor Kunstenaars:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl vind je de meest uiteenlopende oproepen en andere berichten voor professionele kunstenaars en fotografen.

Kunstopdrachten, open calls, inschrijvingen voor exposities, ateliers, artist-in-residences, wedstrijden, prijzen, etc..

separator-div

Voor Opdrachtgevers:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl kunnen opdrachtgevers en overheden hun oproepen kosteloos onder de aandacht brengen bij 9000 professionele kunstenaars.

Oproepen kunnen op verzoek en tegen een geringe vergoeding nog prominenter op deze site en in onze nieuwsbrief onder de aandacht worden gebracht.

Ga naar onze pagina adverteren.

separator-div

Oproepen Voor Kunstenaars werkt samen met het Prikbord van BOK


BOK werkt samen met online Art Gallery ArtleaderActiviteiten van Oproepen voor Kunstenaars worden mede mogelijk gemaakt door het Pictoright Fonds.

Overige oproepen

Open Call 2025: Kunstproject in Amersfoort.

Open Call: Symbio Kunstprijs 2024

Artist-in-residence bij B32 in Maastricht

Open Call: Winterlicht 2024

Beeldmakers gezocht voor kennisplatform YouToo?!

Open Call Kunstinstallatie Eijsden-Margraten

Oproep voor de Bernardine de Neeve-prijs en expositie

Artist-in-residence Nieuw en Meer

Open Call: WijkMakers gezocht voor Blerickse wijk

Open Call: Residentie in Kyoto Japan

Open Call Licht bij Galerie Pouloeuff

Open Call: Als maker actief in Limburg? Ontdek de kracht van digitaal erfgoed in deze onderzoeksresidentie.

Open Call: Grafiekprijs Pim Olivier 2024

Open Call: Designer in Residence

Ballotageronde Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o.

Open Call: Expositieruimte De Tunnel

Open call ‘Bobbi’s Summer School’ bij 38CC

Open call: Amsterdam Light Festival 2025/2026

Wil jij leren lesgeven als invaldocent?

Residentie-masterclass Spacemakers #7

Open Oproep: Gevelkunstwerk in Rotterdam

Design Challenge: Ondersteboven van Water in de Henriëttewaard

Open Call Amstelveen En Plein Air!

Open Call: Forever Young

Open Call: Kunstproject voor Nieuw Poelveld