Oproepen, opdrachten en berichten voor professionele kunstenaars

Let op: deadline verstreken!

Oproep kunstenaars: 8 kunstwerken voor tijdelijke hulpbruggen

woensdag 16 juni 2021

De gemeente Amsterdam roept kunstenaars op om voorstellen in te dienen voor acht kunstwerken op tijdelijke hulpbruggen. De hulpbruggen komen te liggen naast de bruggen die worden vervangen op de route van Raadhuisstraat tot Mercatorplein. De kunstwerken worden uitgevoerd in perforatievorm op de zijkanten van de brug en de gemeente wil ze ’s avonds van binnenuit aanlichten.

Uit de voorstellen maakt een beoordelingscommissie een eerste selectie. Uit deze selectie kiezen direct omwonenden welk kunstwerk op ‘hun hulpbrug’ komt. Negen bruggen worden vernieuwd op het traject van Raadhuisstraat tot Mercatorplein. Voordat de bruggen vervangen worden, haalt de gemeente eerst alle kabels en leidingen eruit. Deze worden omgelegd via tijdelijke hulpbruggen. In totaal zijn acht hulpbruggen nodig. Als de bruggen worden vernieuwd, worden de hulpbruggen ook gebruikt door voetgangers en fietsers (bij de Raadhuisstraat: met fiets met aan de hand). De hulpbruggen komen er een paar jaar te liggen. Daarom is er gekozen voor hulpbruggen met een hoogwaardig ontwerp die goed kunnen worden ingepast in de omgeving

Kunstwerk

Er is een oproep voor 8 kunstwerken: 1 kunstwerk per hulpbrug. Het kunstwerk wordt uitgevoerd in perforatievorm; een patroon van gaatjes die variëren in grootte en afstand. Het is de bedoeling dat het kunstwerk aansluit bij en meerwaarde geeft aan de architectuur van de brug en eraan bijdraagt dat de hulpbrug past in de omgeving: de bebouwing, kades, grachten, bruggen, het water, nabijgelegen objecten en/of historie van de plek.

Procedure & Planning

De deadline van deze open call is op 8 augustus 2021. Uit de voorstellen maakt een beoordelingscommissie voor iedere hulpbrug een selectie, waarna direct omwonenden kunnen bepalen wat 'hun' hulpbrug wordt. De kunstenaars krijgen vanaf september 2021 bericht. Voor meer informatie, ga naar de site van kunstopdracht Amsterdam.

Voor Kunstenaars:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl vind je de meest uiteenlopende oproepen en andere berichten voor professionele kunstenaars en fotografen.

Kunstopdrachten, open calls, inschrijvingen voor exposities, ateliers, artist-in-residences, wedstrijden, prijzen, etc..

separator-div

Voor Opdrachtgevers:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl kunnen opdrachtgevers en overheden hun oproepen kosteloos onder de aandacht brengen bij 9000 professionele kunstenaars.

Oproepen kunnen op verzoek en tegen een geringe vergoeding nog prominenter op deze site en in onze nieuwsbrief onder de aandacht worden gebracht.

Ga naar onze pagina adverteren.

separator-div

Oproepen Voor Kunstenaars werkt samen met het Prikbord van BOK


Activiteiten van Oproepen voor Kunstenaars worden mede mogelijk gemaakt door het Pictoright Fonds.

Overige oproepen

Open Call voor buitententoonstelling In het begin: een ode aan de natuur

OPEN CALL 2023: plannen voor beeldend kunstproject in Amersfoort

Open Call: Beeld Teun de Jager

Amsterdam Museum zoekt kunstenaars voor 2e editie Refresh Amsterdam

Open Call: Doe mee met Amstelveen En Plein Air

Open Call IN BEELD

Silex Open Call: Pop Up Gift Shop 2022

Open Call AiR Bij de Populieren in Helmond

Open Call Stedelijk Museum Alkmaar ‘Nieuwe Vrijheidsbeelden’

Oproep: Pictoright Steunfonds 2022

Open Call: NFTPRO.ART

Residentie-masterclass Spacemakers 5

Oproep Kunstroute Pijnacker-Nootdorp

Oproep Kunstwerk Leerdam

Open Call Car Art 2022 in Zandvoort

Oproep Galerie Pouloeuff: Licht 2022

Open Call: Crisis Kunst

Oproep: Beelden aan de Hoornse kust 2022

Open Call Galatea Kunstprijs & Expositie

Oproep Amsterdam Light Festival 2022/23

Open Call: Noorderzon Art 2022

Open Oproep Publieke Codes

Vacature | Hoofd Opleiding Fine Art ArtEZ University of the Arts

Open Call GGZ Breburg Dongen en Vrouw Muskens

Open Call: Pop Up Galerie Koppelkerk