Oproepen, opdrachten en berichten voor professionele kunstenaars

Let op: deadline verstreken!

Oproep: ontwerp een borstbeeld van Ab Wit

dinsdag 13 december 2022

Ab Wit overleed in het voorjaar van 2022 op 93-jarige leeftijd. Hij was huisarts, voorzitter van de voormalige betaald voetbalclub FC Wageningen én hij bedacht bijna 50 jaar geleden twee bekende en nog steeds toegepaste fenomenen in de (internationale) voetballerij: de periodekampioenschappen en de nacompetitie.

Een borstbeeld voor de bedenker van de nacompetitie

Een werkgroep van oud-FC Wageningen supporters nam het initiatief om een borstbeeld te laten maken van Ab Wit. Jaap Huurman, voorzitter van de werkgroep en opgegroeid met FC Wageningen, vertelt meer over het ontstaan van dit initiatief, het leven en de nalatenschap van Ab Wit in de rubriek ‘Balverliefd’ uit de Voetbal International van 7 september jl.

De inzameling voor het borstbeeld heeft nog niet het streefbedrag van € 30.000,- opgeleverd, maar er is inmiddels genoeg opgehaald om te beginnen met de ontwerpfase. Het resultaat van deze ontwerpfase moet het resterende bedrag opleveren.

Hoe ziet deze ontwerpfase eruit?

Belangstellende kunstenaars kunnen, naar voorbeeld van de hieronder gepubliceerde fotoreeks van Ab Wit, een offerte maken voor een borstbeeld-met-sokkel, bestendig tegen allerlei malheur, met een becijfering van de definitieve productiekosten (met uitsplitsing van de materiaalkosten en de werkkosten, beide incl. btw) en mogelijk een suggestie van een fonds waar gezamenlijk een aanvraag bij gedaan kan worden.

De offerte moet, met vermelding van NAW-gegevens en curriculum vitae, online als PDF opgestuurd worden naar de Beroeps Organisatie Kunstenaars met een CC naar Jaap Huurman o.v.v. 'Borstbeeld Ab Wit'. De deadline is 17 februari 2023.

Drie kunstenaars kunnen hun schetsontwerp uitwerken

Een onafhankelijke deskundige jury kiest uit de inzendingen drie kunstenaars. Deze geselecteerde kunstenaars kunnen met een vergoeding van €1.000,- inclusief btw een schetsontwerp uitwerken. Op basis van de drie schetsontwerpen wordt een kunstenaar geselecteerd om - bij voldoende budget -het borstbeeld te gaan maken. Zie ook: Stadion De Wageningse Berg.

In de week van 3 april krijgen de drie geselecteerde kunstenaars van ons bericht om het schetsontwerp te maken waarvoor de deadline 1 juli is.

Onthulling van het borstbeeld

De winnaar van het schetsontwerp wordt op 1 september 2023 bekend gemaakt. Bij voldoende budget heeft de organisatie het streven om in het voorjaar van 2024, voorafgaand aan de  Nacompetitie voor promotie/degradatie Eredivisie/Eerste Divisie, het borstbeeld van Ab Wit te onthullen bij Stadion de Wageningse Berg.

Dit initiatief wordt ondersteund door de Gemeente Wageningen, de KNVB, Coöperatie Eerste Divisie en Huurman Consult.

Tijdpad

- deadline voor aanmelding: 17 februari
- selectie van drie kunstenaars die een schetsontwerp mogen maken: 3 april
- deadline voor het schetsontwerp: 1 juli
- bekendmaking van kunstenaar met winnend schetsontwerp
 

Hieronder een selectie foto's uit het archief van de familie van Ab Wit:Voor Kunstenaars:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl vind je de meest uiteenlopende oproepen en andere berichten voor professionele kunstenaars en fotografen.

Kunstopdrachten, open calls, inschrijvingen voor exposities, ateliers, artist-in-residences, wedstrijden, prijzen, etc..

separator-div

Voor Opdrachtgevers:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl kunnen opdrachtgevers en overheden hun oproepen kosteloos onder de aandacht brengen bij 9000 professionele kunstenaars.

Oproepen kunnen op verzoek en tegen een geringe vergoeding nog prominenter op deze site en in onze nieuwsbrief onder de aandacht worden gebracht.

Ga naar onze pagina adverteren.

separator-div

Oproepen Voor Kunstenaars werkt samen met het Prikbord van BOK


BOK werkt samen met online Art Gallery ArtleaderActiviteiten van Oproepen voor Kunstenaars worden mede mogelijk gemaakt door het Pictoright Fonds.

Overige oproepen

Open Call Grafiekprijs Pim Olivier 2023

Open Call: Kunstenaars gezocht voor Project ©unst!

Open Call ZOOkeeper

Kunststroming 2023, uitnodiging voor avontuurlijke kunstenaars

Open Call: Beelden aan de Hoornse kust 2023

Open Call Bosch Parade 2024

Open Call Jubileum Boekmanstichting

Open Call Kunstpunt CARÉ voor Limburgers (BE/NL)

Kunstenaar gezocht voor kunstopdracht Wijk Schoenmakershoek in Etten-Leur

Open Call ManiVesta 2023

Open call: ballotage kunstenaarsvereniging Hoorn e.o.

Stichting Scarabee Artborne zoekt kunstenaars

Open call Prix de Rome Beeldende Kunst 2023

Open Call: Folly Art Norg 2023

Vrouw Muskens Open Call

Oproep: ontwerp een borstbeeld van Ab Wit

Kunstenaars gezocht voor EU project in Eems-Dollard

Oproep Galateaprijs 2023

Open Call Presentatie Volten X

Oproep Beeldentuin Cuijk 2023

Oproep Kunstevenement KUNZfetti 2023

Open Call voor tentoonstelling Watersnoodmuseum

Oproep: Inschrijving voor Kunstschouw 2023

Oproep: Aanmelding Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o.

Call for artists: paper transformation