Oproepen, opdrachten en berichten voor professionele kunstenaars

Let op: deadline verstreken!

Vacature | Hoofd Opleiding Fine Art ArtEZ University of the Arts

zondag 6 februari 2022

ArtEZ University of the Arts is de thuisbasis voor een diverse, internationale gemeenschap van studenten, docenten en onderzoekers die bij ons de ruimte vinden voor artistieke, intellectuele en persoonlijke groei. 

Kunst bindt ons. Kunst zet aan tot vernieuwende ideeën en alternatieve denkwijzen. Ons motto is: kunst verandert. Art changes. Met inspirerend kunstonderwijs op hbo bachelor- en masterniveau en toonaangevend artistiek onderzoek creëert ArtEZ de plek waar je een verschil kunt maken, in de kunst én in de samenleving. ArtEZ heeft circa 3.000 studenten en 900 docenten en andere medewerkers en heeft locaties in Arnhem, Enschede en Zwolle. 

Voor de opleiding Fine Art van ArtEZ AKI Academie voor Art & Design in Enschede zoeken wij een:

Hoofd Opleiding Fine Art (0,6 FTE)

De afdeling
ArtEZ verzorgt de bacheloropleiding Fine Art (Autonoom Beeldende Kunst) in Arnhem en Enschede. De opleiding in Enschede maakt deel uit van ArtEZ AKI Academie voor Art & Design en kent een Nederlandstalige en een Engelstalige variant. Binnen de academie wordt er nauw samengewerkt met de studierichtingen Crossmedia Design en Moving Image. Het onderwijs wordt binnen de AKI centraal ondersteund door het onderwijsbureau en de werkplaatsen.

Je profiel
Je bent inhoudelijk sterk en in staat om deze inhoudelijke visie op anderen over te dragen. Je kunt mensen hierin enthousiasmeren en aansturen en je hebt een krachtige persoonlijkheid. Je combineert een sterke visie op kunstonderwijs en kunsteducatie met aantoonbare passie voor beeldende kunst. Je bent in staat om op heldere wijze te communiceren en weet anderen te motiveren en verbinden, binnen en buiten de muren van de ArtEZ AKI Academie voor Art & Design Enschede.  Verder zoeken wij naar een persoon die verbindend en overkoepelend kan acteren binnen de twee onderdelen van Fine Art, te weten Painting en All Space & Sculpture. 

Je hebt minimaal een opleiding op HBO+/WO-niveau. Uiteraard beschik je over ruime ervaring in een vergelijkbare functie en/of aantoonbare sterke kwaliteiten op het gebied van onderwijsorganisatie. De mogelijkheid bestaat om naast de aanstelling als hoofd opleiding (die bedraagt 0,6 FTE) ook voor 0,2 FTE onderwijs te verzorgen of andere onderwijsactiviteiten uit te voeren. Je beschikt over de competenties die nodig zijn voor deze functie, zoals: relativeringsvermogen, analytisch denkvermogen en stressbestendigheid. Je hebt aangetoond om te kunnen gaan met tegenstrijdige belangen en hebt ervaring in het leidinggeven aan professionals. 

De aard van onze opleiding vraagt om een bereidheid om veel op locatie aanwezig te zijn en om op flexibele tijden te werken (aanwezigheid bij open dagen, examens, beoordelingen e.d.). 

Je werkzaamheden
Als hoofd geef je leiding aan het proces van visie- en de onderwijsontwikkeling van de opleiding. Dit doe je in samenspraak met de directie, docenten en studenten, aansluitend bij het werkveld en passend binnen de meerjarige visie van de academie. Je vertaalt deze visie in efficiënt, professioneel onderwijs, passend binnen de randvoorwaarden van ArtEZ en van de AKI. Voor de komende periode zijn er twee belangrijke focuspunten: 1) vertaling van de visie uit het beleidsstuk ‘AKI, op koers naar 2026’ waarbij flexibilisering van het onderwijs centraal staat en 2) de verdere groei van het aantal studenten. 

Je bent samen met de directie van de ArtEZ AKI Academie voor Art & Design verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen en uitdragen van de identiteit van de academie. Ook werk je samen met je collega-hoofd aan de onderlinge afstemming van de opleidingen en studierichtingen binnen de AKI. Natuurlijk ben je onder andere ook verantwoordelijk voor de financiën, het personeel en de kwaliteit van de opleiding. Verder vertegenwoordig je de opleiding in overleggen binnen, in het bijzonder met het hoofd van de opleiding Fine Art in Arnhem, en buiten ArtEZ, bijvoorbeeld met het werkveld.

Ons aanbod
Je krijgt een tijdelijk contract van 0,6 FTE voor één jaar. Bij goed functioneren bestaat de mogelijkheid tot verlenging. Het bruto maandsalaris bedraagt minimaal € 5.193,85 en maximaal 
€ 6.326,17 (Functie Hoofd Opleiding B, schaal 13) op basis van een 36-urige werkweek. Naast een informele en open werksfeer bieden wij aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden volgens de CAO-HBO zoals een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en goede studie- en ontwikkelingsmogelijkheden. De werkzaamheden vinden voornamelijk plaats in Enschede.

Wat bieden we verder nog?
- Uitgebreide mogelijkheden voor professionalisering, persoonlijke ontwikkeling en aandacht voor duurzame inzetbaarheid. 
- Een fijne werkplek waarbij je ook het onderwijsproces van dichtbij kunt meemaken.

Sollicitatie en informatie
Heb je de kennis, kunde en ervaring in huis om aan de slag te gaan als hoofd opleiding? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren, zeker als je ook nog een enthousiaste teamgeest en sterke professionaliseringsmentaliteit meebrengt.

ArtEZ hecht veel waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in diverse samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Wie zich hierdoor geïnspireerd voelt wordt uitgenodigd om te solliciteren.

Informatie kan ingewonnen worden bij de heer Thom Wildeboer, directeur a.i. van AKI ArtEZ Academie voor Art & Design, T.Wildeboer.

Solliciteren kan tot en met 20 februari 2022 via de button Solliciteer Direct. De eerste gespreksronde vindt plaats op 28 februari en de tweede ronde op 7 maart 2022. Ook kan een assessment onderdeel uitmaken van de procedure. 

Zie voor informatie over de studierichting Fine Art AKI:
https://www.artez.nl/opleidingen/fine-art-enschede

Meer info over het werken bij ArtEZ:
https://www.artez.nl/dit-is-artez/vacatures/werken-bij-artez

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Voor Kunstenaars:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl vind je de meest uiteenlopende oproepen en andere berichten voor professionele kunstenaars en fotografen.

Kunstopdrachten, open calls, inschrijvingen voor exposities, ateliers, artist-in-residences, wedstrijden, prijzen, etc..

separator-div

Voor Opdrachtgevers:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl kunnen opdrachtgevers en overheden hun oproepen kosteloos onder de aandacht brengen bij 9000 professionele kunstenaars.

Oproepen kunnen op verzoek en tegen een geringe vergoeding nog prominenter op deze site en in onze nieuwsbrief onder de aandacht worden gebracht.

Ga naar onze pagina adverteren.

separator-div

Oproepen Voor Kunstenaars werkt samen met het Prikbord van BOK


BOK werkt samen met online Art Gallery ArtleaderActiviteiten van Oproepen voor Kunstenaars worden mede mogelijk gemaakt door het Pictoright Fonds.

Overige oproepen

Plannen voor beeldend kunstproject in Amersfoort indienen t/m 24 september 2023

Open Call ZOOkeeper #2

Open Call: Lichtexpositie Galerie Pouloeuff

Open Call Residentie Drawing Centre Diepenheim

Kunstopdracht 'Thijssehuis'

Open Call: Amsterdam Light Festival 2024/2025

Residentie-masterclass Spacemakers 6

Open Call Grafiekprijs Pim Olivier 2023

Open Call: Kunstenaars gezocht voor Project ©unst!

Open Call ZOOkeeper

Kunststroming 2023, uitnodiging voor avontuurlijke kunstenaars

Open Call: Beelden aan de Hoornse kust 2023

Open Call Bosch Parade 2024

Open Call Jubileum Boekmanstichting

Open Call Kunstpunt CARÉ voor Limburgers (BE/NL)

Kunstenaar gezocht voor kunstopdracht Wijk Schoenmakershoek in Etten-Leur

Open Call ManiVesta 2023

Open call: ballotage kunstenaarsvereniging Hoorn e.o.

Stichting Scarabee Artborne zoekt kunstenaars

Open call Prix de Rome Beeldende Kunst 2023

Open Call: Folly Art Norg 2023

Vrouw Muskens Open Call

Oproep: ontwerp een borstbeeld van Ab Wit

Kunstenaars gezocht voor EU project in Eems-Dollard

Oproep Galateaprijs 2023