Oproepen, opdrachten en berichten voor professionele kunstenaars

Let op: deadline verstreken!

Wil jij leren lesgeven als invaldocent?

woensdag 14 februari 2024

Wil jij als kunstenaar jouw kennis en kunde van je eigen vakgebied als invaldocent overbrengen op leerlingen van de basisschool? Maar heb je nog niet alle skills en kennis om nu al voor de klas te staan? Dan hebben wij goed nieuws: op 3 april start bij Lukida de achtdaagse opleiding en kan jij alles leren om als vakdocent voor de klas te staan. Op 6 maart kun je bij Lukida binnenlopen voor meer informatie.

In de opleiding krijg je lessen in klassenmanagement en didactiek. Daarnaast gaan we specifiek in op jouw vakgebied en lesprogramma. Samen kijken wij hoe jij jouw boodschap goed kunt overbrengen bij basisschoolleerlingen. Tijdens de opleiding loop je twee dagen stage op een basisschool, onder begeleiding van een van Lukida’s ervaren coaches.

Theorie en praktijk

Hier komen theorie en praktijk samen en de coaches geven je naar aanleiding hiervan persoonlijke tips en tricks en punten die je mee kunt nemen. De opleiding bestaat uit acht bijeenkomsten op woensdag op het gezellige kantoor in Amsterdam West. Met een kleine groep creatieve medestudenten leer je hier de kneepjes van het vak.

VOG-kosten vergoed voor BOK-leden

De opleiding kost 2000 euro, maar er zijn mogelijkheden om dit deels (door Lukida) of volledig (door de gemeente) vergoed te krijgen. Als BOK-lid krijg je bovendien na het geven van de eerste les de VOG-kosten vergoed van Lukida.

Begeleiding, coaching en intervisie

Na de opleiding heb je genoeg geleerd om vol zelfvertrouwen met jouw eigen lesprogramma voor de klas te staan. Uiteraard is er altijd nog ruimte voor verbetering, dus ook na de opleiding is er bij Lukida begeleiding, coaching en intervisie en zijn er verdiepende workshops. Wanneer jij de opleiding succesvol hebt afgerond krijg je een Lukida certificaat en mag je reageren op de opdrachten die wij dagelijks binnenkrijgen van meer dan 500 scholen.

Inloopspreekuur

Wil je meer weten? Dit is jouw kans: op 6 maart is er van 10.00 uur tot 15.00 uur een  ‘inloopspreekuur’. Kom gezellig langs! De koffie en thee staan klaar en onze Academie docent Leonie en oud-student Jori zitten klaar om al jouw vragen te beantwoorden. De ideale gelegenheid dus om meer over de opleiding te weten te komen. Laat ons hier weten als je langs wilt komen: 
Aanmelden inloopspreekuur.

Op dit formulier kun je je aanmelden voor de opleiding.

Voor meer informatie kun je contact opnemen door te mailen naar Academie Lukida of neem een kijkje op de website: Lukida Academie.

Voor Kunstenaars:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl vind je de meest uiteenlopende oproepen en andere berichten voor professionele kunstenaars en fotografen.

Kunstopdrachten, open calls, inschrijvingen voor exposities, ateliers, artist-in-residences, wedstrijden, prijzen, etc..

separator-div

Voor Opdrachtgevers:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl kunnen opdrachtgevers en overheden hun oproepen kosteloos onder de aandacht brengen bij 9000 professionele kunstenaars.

Oproepen kunnen op verzoek en tegen een geringe vergoeding nog prominenter op deze site en in onze nieuwsbrief onder de aandacht worden gebracht.

Ga naar onze pagina adverteren.

separator-div

Oproepen Voor Kunstenaars werkt samen met het Prikbord van BOK


BOK werkt samen met online Art Gallery ArtleaderActiviteiten van Oproepen voor Kunstenaars worden mede mogelijk gemaakt door het Pictoright Fonds.

Overige oproepen

Open Call Museum Heerenveen

Open Call 2025: Kunstproject in Amersfoort.

Open Call: Symbio Kunstprijs 2024

Artist-in-residence bij B32 in Maastricht

Open Call: Winterlicht 2024

Beeldmakers gezocht voor kennisplatform YouToo?!

Open Call Kunstinstallatie Eijsden-Margraten

Oproep voor de Bernardine de Neeve-prijs en expositie

Artist-in-residence Nieuw en Meer

Open Call: WijkMakers gezocht voor Blerickse wijk

Open Call: Residentie in Kyoto Japan

Open Call Licht bij Galerie Pouloeuff

Open Call: Als maker actief in Limburg? Ontdek de kracht van digitaal erfgoed in deze onderzoeksresidentie.

Open Call: Grafiekprijs Pim Olivier 2024

Open Call: Designer in Residence

Ballotageronde Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o.

Open Call: Expositieruimte De Tunnel

Open call ‘Bobbi’s Summer School’ bij 38CC

Open call: Amsterdam Light Festival 2025/2026

Wil jij leren lesgeven als invaldocent?

Residentie-masterclass Spacemakers #7

Open Oproep: Gevelkunstwerk in Rotterdam

Design Challenge: Ondersteboven van Water in de Henriëttewaard

Open Call Amstelveen En Plein Air!

Open Call: Forever Young