Oproepen-voor-kunstenaars-logo350p

Oproepen, opdrachten en berichten voor professionele kunstenaars

Voor kunstenaars:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl
vind je de meest uiteenlopende oproepen en andere berichten voor professionele kunstenaars en fotografen.

Kunstopdrachten, open calls, inschrijvingen voor exposities, ateliers, artist-in-residences, wedstrijden, prijzen, etc..

Blijf op de hoogte, meld je aan voor onze nieuwsbrief.


Voor Opdrachtgevers:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl kunnen opdrachtgevers hun oproepen kosteloos onder de aandacht brengen bij 9000 professionele kunstenaars.

Oproepen kunnen tegen een vergoeding nog prominenter op deze site en in onze nieuwsbrief naar
voren komen.

Ga naar onze pagina adverteren.

Oproepenvoorkunstenaars.nl
is mede tot stand gekomen
dankzij de medewerking van het
PICTORIGHT FONDS

Pictoright_Logo_groot

Open Call: Amsterdam Light Festival

Amsterdam_Light_F3

Open Call: Het Amsterdam Light Festival roept creatievelingen van over de hele wereld op - van kunstenaars en ontwerpers tot architecten - om een kunstwerk concept in te dienen voor de negende editie van het festival: 'When Nature Calls'.

Het maximumbudget voor de productieosten van een kunstwerk is 40.000 euro, De artist fee bedraagt 2.500 euro. De deadline voor de inzending is op 20 januari 2020. Alle kunstenaars worden verbonden aan een curator, een lichtontwerper en een technisch producent.

Het Amsterdam Light Festival kent twee categorieën: 'professional artists' en 'new talents.' Bij de inzendingen voor de Open Call wordt de voorkeur gegeven aan nieuwe kunst, kunstwerken dus die nog niet eerder elders geëxposeerd zijn. Andere criteria zijn: thema relevantie, karakter van het kunstwerk (betekenis, goed zichtbaar voor het publiek), constructie (waterproof o.a.), duurzaamheid, link met de historische omgeving van Amsterdam, locatie en impact op het publiek.

De toepassing van geluid is niet mogelijk.
When Nature Calls is het thema. Moeder aarde, het klimaat en de invloed van de mens. In mei 2020 krijgen de geselecteerde kunstenaars een bericht van de organisatie. Meer informatie over deze Open Call.