Oproepen-voor-kunstenaars-logo350p

Oproepen, opdrachten en berichten voor professionele kunstenaars

Voor kunstenaars:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl
vind je de meest uiteenlopende oproepen en andere berichten voor professionele kunstenaars en fotografen.

Kunstopdrachten, open calls, inschrijvingen voor exposities, ateliers, artist-in-residences, wedstrijden, prijzen, etc..


Voor Opdrachtgevers:

Op oproepenvoorkunstenaars.nl kunnen opdrachtgevers en overheden hun oproepen kosteloos onder de aandacht brengen bij 9000 professionele kunstenaars.

Oproepen kunnen op verzoek en tegen een geringe vergoeding nog prominenter op deze site en in onze nieuwsbrief onder de aandacht worden gebracht.

Ga naar onze pagina adverteren.

Oproepenvoorkunstenaars.nl
is mede mogelijk gemaakt
dankzij de medewerking van het
PICTORIGHT FONDS

Pictoright_Logo_groot

Internationaal

Op de pagina Internationaal staan kunstopdrachten, oproepen en andere berichten voor kunstenaars uit het buitenland waar Nederlandse en Vlaamse kunstenaars zich ook voor in kunnen schrijven.

Milaan 02 (2)

Yicca is een internationale oproep voor kunstenaars en staat open voor professionele  kunstenaars uit elk land in de meest uiteenlopende  disciplines. Elke vorm van hedendaagse kunst is welkom in deze kunstprijs: tekeningen, schilderijen, fotografie, mixed media, video, installaties en performance art.

Prijzen van 1000 tot 3000 + expositie voor de geselecteerden. Deadline: 13 november. Kijk voor meer informatie op: Yicca.org

Milaan 03

De Arte Laguna Prize is een initiatief van de Cultural Association MoCa. Dit is een internationale kunstwedstrijd voor de promotie van beeldende kunst. De focus ligt op schilderen, digitale kunst, beeldhouwen, street art, installaties, fotografie en digital graphics.

Er zijn veel verschillende prijzen, onder meer: 4 prijzen bestaande uit 10.000 euro elk, 1 expositie tijdens de Arsenale van Venetië en 6 artist-in-residneces in Italië, Mauritius, India, Rusland en Spanje. Deadline 27 november Meer informatie op: Arte Laguna

Brugge 01 (2)

Het Entrepot in Brugge, heeft een residentieplek creatief lab voor jonge kunstenaars (tot 30 jaar) die tijd en ruimte nodig hebben om te creëren en te experimenteren. Iedereen die werkt met fotografie, video, muziek, theater, dans, performance, grafisch design of andere creatieve media, is welkom.

Het Entrepot is ook mede-organisator van KONVOOI, een nieuw multidiciplinair festival in Het Entrepot en de haven van Brugge. Kijk voor meer informatie op Entrepot.be